Dream Chronicles: The Book of Air


Când am văzut al patrulea titlu Dream Chronicles disponibil nu am mai stat pe gânduri 🙂 . Le-am semnalat pe toate până acum: unu, doi şi trei. Iar Dream Chronicles: The Book of Air este exact cum ne-am aştepta. Aceeaşi grafică minunată, acelaşi stil de joc şi de poveste de fundal, dar din fericire nu şi aceleaşi jocuri. Am fost plăcut surprins să descopăr multe mini-jocuri noi nu doar pentru seria Dream Chronicles ci pentru lunga serie de HOG-uri jucate până acum. Sincer, atât cât am ajuns să joc până acum (destul de mult, peste jumătate), a fost o experienţă foarte plăcută, de care chiar îmi era dor.

imagine imagine

Autorii au dat fără îndoială din nou lovitura, iar acest nou joc e declarat a fi începutul unei noi trilogii. În centrul poveştii e fetiţa Lyra, care primeşte de ziua ei un cadou… dar – din cauza acestui cadou sau din alte cauze – totul în jurul ei dispare şi se trezeşte transportată în oraşul Wish (dorinţă), evident părăsit şi misterios. Singura ei comunicare disponibilă e cu bunicul, care îi trimite bileţele în mai fiecare scenă nouă. Adesea aceste bileţele sunt doar ca să întreţină povestea, dar uneori au şi relevanţă pentru joc. Oricum, ca să scurtăm, nu după mult timp vă veţi trezi în căutarea unui ceasornic, care nu îl înghiţea pe tatăl Lyrei. Aşa că acesta cere trei chei, care înseamnă călătorii în trei lumi. Şi uite aşa ajungi rapid prins în aventură şi scrutând atent ecranul, fie după pietricele, fie după elementele cerute de joc.

imagine imagine

Ca întreaga serie, nici acesta nu este un joc dificil (plus are un sistem generos de hinturi). Cei cu experienţă îl vor încheia în maxim câteva ore. Unele “probleme” sunt foarte uşoare, iar majoritatea sunt să zicem medii. Nu că ar exista o unitate de măsură obiectivă. Cert e că jocul te prinde. Pietricelele mici strânse de peste tot activează nişte instrumente speciale (de “descoperire”, de “iluminare”, de “trăznet”…). Se poate ca uneori să stai uimit: ce trebuie să fac acum? Dar luând cu grijă la studiat scenele accesibile şi punând materia cenuşie la lucru veţi găsi soluţia. Un walkthrough a fost publicat de Gamezebo ieri aici, iar de JayIsGames azi aici. Dacă aveţi Collector’s Edition veţi găsi un walkthrough chiar în joc. A! Să nu uit: sunt două moduri – unul dificil (cu limite de timp), altul relaxat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *