Clipboard Manager


Acum vreo săptămână HowToGeek şi alte bloguri pe care le urmăresc au scris despre Clipboard Manager (descărcaţi de aici). În mod surprinzător, programul nu mai e actualizat din 2006… dar merge, merge binişor, chiar şi sub Windows 7. Dar mai surprinzător mi se pare că nici măcar Windows 7 nu a îmbunătăţit clipboard-ul nativ. Adică tot un singur element e depozitat: pui un al doilea, precedentul s-a dus. Adio! Uneori e frustrant, căci poate ai dori să te întorci la antipenultimul element care a fost în clipboard. Clipboard Manager (ca Ditto, prezentat în 2007) face posibilă memorarea mai multor elemente.

imagine

Programul Clipboard Manager nu necesită instalare. La lansare vom vedea o fereastră transparentă în care sunt memorate intrările în clipboard. Memoraţi ceva (marcaţi şi Ctrl+C) şi veţi vedea că apare în listă. Combinaţia Ctrl+S ascunde sau afişează această listă. Combinaţia e incredibil de prost aleasă (majoritatea programelor folosesc Ctrl+S pentru salvare). Din fericire din opţiunile programului puteţi alege alte combinaţii de taste, mai inspirate. Combinaţiile de taste vă permit să vă “plimbaţi” în listă, în sus şi în jos, precum şi să puneţi un element înapoi în clipboard. În testele mele programul s-a comportant decent, dar nu perfect. Recuperarea din clipboard pare puţin cam lentă şi uneori imperfectă (adică la paste a venit… gol). Ca workaround a mers exportarea ca text (Send to Clipboard as Text).

imagine

Să mai spunem la final că există pluginuri pentru acest program (ex: pentru editarea unei imagini pusă în clipboard). Dar fiind abandonat, nici pluginurile nu sunt mai actuale. Oare va învia cineva acest program? De meritat pare a merita…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Ionut Staicu spune:

    Eu folosesc clipX de aprox un an (parcă pe Lifehacker l-am văzut) și sunt super happy cu el. 🙂

  2. radu.capan spune:

    Abandonat parca in 2008. Acum multi, multi, multi ani l-am testat si eu, dar „bulea” diacriticele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *