Screencasting cu VLC


De-a lungul timpului CNet.ro a prezentat mai multe soluţii de screencasting (înregistrarea ecranului pentru demonstraţii). Cele mai multe folosesc browserul şi o webaplicaţie care, la rândul ei, foloseşte Java. Spre surpriza mea am aflat, via jasper că pot face asta direct din VLC. Mai jos voi arăta cum se face din ultima versiune (1.1.0). Pentru versiuni mai vechi folosiţi articolul comentat de jasper. Primul pas este deschiderea dialogului de salvare (Media → Convert/Save, sau Convertire cu salvare). În tabul Capture Device /Dispozitiv de captură veţi găsi opţiunea Desktop.

imagine

Apăsaţi Convert/ Save (sau Converteşte sau salvează) şi o nouă căsuţă de dialog apare. Aici alegeţi profilul (codecurile folosite- probabil veţi dori să lăsaţi valoarea implicită, apoi alegeţi unde vreţi să salvaţi (alegeţi un directorul prin browse apoi, în aceeaşi căsuţă scrieţi numele fişierului, inclusiv extensia. Apăsaţi start, minimizaţi şi… sunteţi în acţiune.

imagine

Ca o recomandare, sugerez folosirea comenzilor Pause/ Close puse la dispoziţie de Windows 7 în taskbar pentru a controla mai discret desfăşurarea. VLC nu are facilităţile softurilor mai recente de screencast, ceea ce face inevitabilă apariţia la inceputul înregistrării a unor imagini în oglindă precum cea de mai jos.

imagine

Chiar şi aşa viteza, calitatea video şi consumul de resurse sunt excelente şi compensează acest defect pentru mulţi dintre noi. Calitatea audio este probabil foarte bună şi ea dar, neavând microfon nu am verificat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *