Freemake Video Downloader


La 1 iulie a.c. (deci acum câteva zile) s-a lansat situl FreeMake.com, cu sloganul good software must be free. Iar ca să întărească cele spuse oferă acolo două programe: un video-convertor (bogat în facilităţi, dar nu l-am testat) şi un video-descărcător. Freemake Video Downloader – cere din păcate instalare – permite descărcarea de pe o serie de situri (YouTube, Facebook, Google, DailyMotion, MetaCafe, Vimeo şi multe altele), iar lista ni se promite că este în creştere. După cum vedeţi mai jos, indici url-ul şi dai click pe Add (nu se vede în captură) după care ai direct opţiunile de descărcare şi salvare (cu pas intermediar convertire, dacă dorim).

imagine

Am putut astfel un clip HD să îl descarc la calitatea maximă posibilă. Chiar nu e greu de folosit programul aşa că nu am ce să o mai lungesc legat de el. Probabil şi convertorul video e la fel de intuitiv, sper şi performant, aşa că cei care au nevoie de aşa ceva (lista de formate suportate e maaare) chiar merită să îl testeze. Iar eu de final trec la ceva ce am aflat recent (că tot vorbim zilele acestea de VLC): merge şi ca player YouTube (cu versiunea 1.0 nu mi-a mers, deci deduc că e ceva nou, suportat începând cu 1.1). Mergeţi pe calea Media, Deschide un flux de reţea şi daţi url-ul clipului YouTube. Click pe Redă şi veţi urmări clipul (presupunem evident că aveţi conexiune la internet) cam ca şi cum ar fi local. Tot mai sigur este să îl salvaţi local cu programul tocmai amintit.

imagine

Mi-a plăcut la VLC că redă clipul YouTube la cea mai bună calitate posibilă. Vedeţi Unelte, Informaţii despre media, apoi tabul Detalii despre codec, şi veţi vedea acolo la ce rezoluţie e redat. În cazul de mai sus a fost la 1280 x 720. Clipul e aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jazz spune:

    Primele 2 programe necesita .NET Framework v4 pt. a putea functiona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *