Amok arde şi el CD-uri şi DVD-uri


“Sunt un mare fan al programului CDBurnerXP atunci când vine vorba de instrumente gratuite pentru inscripţionarea de CD-uri şi DVD-uri. Greu de crezut dar trebuie să spun că AmoK CD/DVD Burning, gratuit de asemenea, vine îndeaproape pe locul doi datorită portabilităţii sale, memoriei puţine folosite şi dimensiunii mici. Aplicaţia foloseşte sub 1MB pe harddisk şi cam 7MB în RAM când rulează. Aceasta îl face desigur una dintre cele mai bune opţiuni pentru programe portabile de inscripţionat din câte am văzut.” Afirmaţiile nu îmi aparţin, l-am citat doar pe Ryan de la CybernetNews.

imagine

Drept urmare m-am dus să văd şi eu despre ce este vorba. Programul îl vedeţi în captura de mai sus, iar când scriu aceste rânduri el tocmai arde un DVD (hehe, când l-a terminat m-a anunţat cu voce umană). Când am văzut “Amok” m-am întrebat de unde mi-e cunoscut. Păi la început de 2008 am prezentat un alt program: AmoK Exif Sorter (excelent, foarte util în condiţiile descrise în articol). Autorul german are de fapt mai multe programe, poate doriţi să aruncaţi o privire. Cât despre AmoK CD/DVD Burning, dacă mergeţi pe pagina lui veţi vedea descrise facilităţile. Aş spune, ca Ryan, că nu are o interfaţă foarte dichisită, dar îşi face treaba. Suportă cam tot ce este pe piaţă (cu +, cu -, cu dublu strat ş.a.), sesiuni multiple, nu cere spaţiu temporar, merge şi pe Windows-uri mai vechi… Interesant e că are şi pluginuri care îi extind funcţionalitatea. Astfel un plugin vă permite să creaţi CD audio din MP3-uri sau OGG-uri (şi alte formate); altul să creaţi, convertiţi şi ardeţi imagini gen ISO, CUE, BIN sau NRG.

imagine

Acum întrebarea: e mai bun AmoK CD/DVD Burning decât CDBurnerXP? Primul ocupă mult, mult mai puţin spaţiu pe harddisk decât al doilea (cam 14MB faţă de 1MB). Consumul RAM… nu l-am testat. Dar, cred eu, important e că ambele au versiune portabilă. Dacă mergeţi aici trebuie să daţi click pe Mai multe opţiuni de descărcare şi veţi vedea şi versiunea portabilă. Faptul că CDBurnerXP “vorbeşte” pe româneşte şi are o vechime atât de mare (deci credibilitate) cred că face mai dificil de ales cel mai bun. Parcă, dacă m-ar întreba un prieten, aş merge tot spre CDBurnerXP (deşi eu unul folosesc ImgBurn). Vedeţi mai sus că de la lansare programul îşi prezintă ofertele: inscriţionare date, creare disc audio, scriere imagine, copiere, respectiv ştergere. Interfaţa – mai arătoasă – nu cere prea multă adaptare. Textul cu “trage şi pune file aici…” nu îmi aparţine: aşa scrie implicit la lansarea aplicaţiei, aşteptând acolo să strângem fişierele de inscripţionat. Acum trei ani am mai scris despre acest program: CDBurnerXP: suficient cel mai adesea.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Laur spune:

    Acum 2 ani am auzit si eu de CDBunerXP, si de atunci numai pe acesta il folosesc, ce sa ma complic cu nero, versiuni limitate si alte rahaturi cand pot sa folosesc un produs asemanator lui nero care face o treaba foarte buna, in 2 ani de cand folosesc CDBXP nu am avut probleme cu CD/DVD-urile ce le-am ars.

    O sa incerc probabil si acest Amok, dar putin mai pe toamna, este cam prima versiunea si astept sa se mai stabilizeze pentru o noua versiune.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *