Chrome Nanny


Vă consumă anumite situri prea mult timp? Aveţi nevoie de ajutor? Chrome Nanny – presupunând că navigaţi, ca mine, folosind Chrome – e o “doică” atât de strictă pe cât doriţi Dvs! Concret: să zicem că petreceţi prea mult timp pe Facebook. Creaţi un grup numit Sociale, scrieţi în al doilea câmp facebook.com, apoi indicaţi orele între care să nu fie accesibil (ex: 0900-1700 pentru a-l bloca între 9AM şi 5PM), debifaţi zilele în care să nu se aplice o astfel de regulă şi… gata! Mi-am pus aşa câteva zile şi recunosc că uneori mă miram de ce nu pot intra pe Facebook. Aaaaa! Pusesem interdicţia. Nici o problemă. Nu ardea.

imagine

Ce m-a scos din sărite e că la un moment dat am vrut neapărat să intru pe Facebook şi nu puteam (apropo: la scrierea unei adrese interzise extensia Chrome poate pur şi simplă să închidă tabul cu pricina sau să vă redirecţioneze spre un sit ales de Dvs). Am vrut să şterg regula sau să o editez şi am primit cerinţa din captura de mai jos. Să nu credeţi că se poate marca textul şi copia. Nope! Trebuie să scrii manual! Zeci de litere şi cifre. Ei bine, după nervii iniţiali mi-am dat seama că extensia e bine gândită: te face să nu cedezi unor impulsuri de moment. Dacă chiar ai nevoie, scrii nene la litere şi cifre de ţi se acreşte. Atenţie: în afara orelor când regula e activă această protecţie enervantă nu apare!

imagine

Extensia e foarte puternică pentru că foloseşte expresii regulare. Nu le stăpâniţi? Pierderea Dvs, dar oricum extensia e utilizabilă (repet, scrieţi ceva de exemplu situlacela.ro şi gata). Pentru verificarea expresiilor regulare există un tab în partea de opţiuni (vedeţi prima captură).  Interesant este că extensia vă permite şi să limitaţi ca timp navigarea pe un sit (“Ionele, 30 minute pe zi pe Twitter”), precum şi să vedeţi statistici cu obiceiurile de navigare. Nu spun că extensia e de interes pentru toţi, dar unii o vor aprecia şi îi va ajuta mult în a fi mai concentraţi pe muncă 😉 . Nu e o metodă tare (adică de neocolit, de ne-“spart”), deci merge doar cu colaborarea Dvs.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. gxg spune:

    Hm, nu era mai simplu sa dezactivezi extensia?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *