FreeApp: instalare tăcută


FreeApp se înscrie în lista mai lungă de utilitare ce permite instalarea rapidă a mai multor programe. Jurgen de exemplu a prezentat ceva similar acum câteva luni în Aplicaţii la pachet cu ZeuAPP şi Ninite.com. Practic vizitând situl puteţi să alegeţi ce aplicaţii vă interesează şi apoi să descărcaţi un instalator ce va face mai departe treaba. O primă precizare: lista de aplicaţii e lungă, nu se rezumă la ceea ce vedeţi în captura de mai jos. Demarcaţi ce nu vă interesează şi marcaţi ce vă interesează. O a doua precizare: instalatorul va descărca apoi programele dorite şi va face, pe cât posibil, o instalare silenţioasă.

imagine

Această instalare tăcută caută să nu vă întrebe prea multe. E de bine? Eu unul merg mereu pe Advanced la orice instalare. În primul rând pentru că nu instalez pe calea (path) tradiţională (prefer o altă unitate, unde îmi grupez aplicaţiile, după tip), dar apoi şi pentru că îmi place să debifez ce nu îmi este necesar. Deci modul în care instalează FreeApp e foarte bun pentru cei care urăsc întrebările pe parcursul unei instalări. Începătorii sunt scăpaţi de o grijă. Profesioniştii în schimb câştigă timp dacă au de pregătit un calculator al cărui sistem de operare tocmai a fost pus: fără mari bătăi de cap poţi să te asiguri că ai pus un navigator, un program pentru arhive, ceva viewer de imagini, un player video şi ce mai e de musai… Când trebuie să faci asta în serie, pe 20 de calculatoare, mamă ce bucurie…

imagine

Partea bună este că acest program merită păstrat şi după ce s-a terminat prima fază, cu instalările în serie. După cum vedeţi mai sus FreeApp se comportă ca un centralizator de aplicaţii: în orice moment poţi să vezi ce recomandări sunt pentru o anumită categorie (de la Browsers, Communications şi până la Runtimes şi Benchmarking) şi să instalezi din câteva clickuri. Nici nu vezi situl programului! FreeApp face în background descărcarea şi imediat apoi instalarea. Îmi aminteşte de metoda de instalare de programe din Linux. Dvs nu? În plus FreeApp mai oferă ceva util: atenţionări despre programele ce au nevoie de actualizare. FreeApp face o treabă bună – să vedem dacă rămâne gratuit şi după ce iese din beta.

PS: Ca un minus, constat că în listă sunt şi programe comerciale (gen WinRar, poate şi altele). Ciudată scăpare. Ca plus, când selectaţi un program (în aplicaţia şi captura de mai sus) un click pe Details and Comments vă va duce pe web pentru… exact detalii şi comentarii ale altor utilizatori. De tratat cu atenţie.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *