Ieri am intrat pe situl unuia dintre cei care au comentat aici, pe CNet.ro… şi mi s-a făcut foame. Nu mă dau în vânt după dovlecei, dar reţeta Dovlecei cu ouă la cuptor m-a dat gata din fotografie. Este vorba de situl PapaBun.com, un blog încă tinerel, unde publică Larisa, iar pozele le face Rareş, prietenul ei. Larisa se explică: “Îmi place să mă joc în bucătărie cu ingredientele, să le combin şi mai apoi să savurez rezultatul muncii mele. Apreciez o mâncare bine gătită oricând şi oriunde, cu atât mai mult un desert delicios la orice oră din zi şi din noapte, iar satisfacţia e cu atât mai mare şi gustul mai intens pe măsură ce rezultatul muncii mele e şi aspectuos. Şi pe masură ce prieteni sau necunoscuţi îmi încearcă reţetele, următorul pas vine de la sine: îmi doresc să pregătesc o nouă reţetă, un alt desert cremos, ciocolatos.”
Dacă vreţi un sit cu mai multe reţete vă recomand Teo’s Kitchen, pe care – accidental – îl vizitez de mai multe luni. La ambele situri apreciez faptul că nu sunt reţete copy & paste, ci reţete testate, făcute, şi în acest proces “documentate” pas cu pas, prin text dar şi prin fotografii. Iar implicarea comunităţii în ambele cazurilor e benefică. Vezi cine a testat-o ce opinie are… eventual unde s-a împiedicat. Fotografiile valorează la fel de mult ca şi cuvintele, ajutându-te să înţelegi mai bine cum ar trebui să faci, sau la ce ar trebui să ajungi urmând paşii. Iar paleta e largă, de la supe şi ciorbe la salate şi prăjituri. Ce mai: lipseşte doar hotărârea de a căuta ingredientele (poate sunt deja în bucătărie) şi de a trece la arme gătit!
Poftă bună! 🙂
Of of, o tara de gurmanzi :D.
Foarte frumos. Te asigur ca dovleceii aia sunt la fel de deliciosi pe cum arata. 🙂
http://ucus.wordpress.com/
Asta ar fi inca unu interesant… si cica se pricepe.
Hei, mersi. Ma bucur ca ti-am atras atentia.
In week-end revenim cu un desert delicios. 🙂
Confirm ca reteta „Dovlecei cu ouă la cuptor” rezulta in ceva delicios!
De la Teo am si incercat retete (nu mi-au iesit ca ale ei, dar e doar din cauza „priceperii” mele in ale bucatariei) si mai exista un site/blog interesant al unui jurnalist (?) pasionat de bucatarie, care plecase in Irlanda si dadea si retete locale – adaptate.