Semnături în GMail


GMail, soluţia de email care a revoluţionat domeniul şi care a adus atâtea facilităţi extraordinar de utile, a fost mai lent când a fost vorba de inserarea imaginilor în emailuri (nu ataşare, ci inserare în email – vă vine să credeţi?), şi abia săptămâna trecută a rezolvat problema semnăturilor pentru cei care au în acelaşi cont GMail definite mai multe adrese de email. La contul meu GMail am avut o semnătură definită, iar când trimiteam emailuri de acolo, dar de pe o altă adresă, pur şi simplu ştergeam semnătura. O chestiune total ineficientă. Dar gata… acum totul e aşa cum ar fi trebuit să fie de ani de zile.

imagine

După cum vedeţi în captura de mai sus, GMail oferă posibilitatea definirii unei semnături rich text, adică nu plain text. Concret: semnătura poate avea formatări (înclinat, îngroşat, aliniat dreapta, liste), ba chiar şi linkuri şi imagini. Cu alte cuvinte o libertate extraordinară pentru a-ţi face semnătura aşa cum doreşti. Nu, semnătura mea nu e ca mai sus: ce vedeţi în captură e doar ca să demonstrez formatarea şi imaginile. Bun. Dar să mergem mai departe. Ştiţi de ce am îndrăgit GMail din prima? Pentru că mi-a devenit colector al adreselor avute de-a lungul timpului (forward automat). Dar mai mult, uneori vreau să scriu de pe acele adrese. GMail – mergeţi în Setări, Conturi şi importare – permite să îţi defineşti şi alte adrese… atâta timp cât eşti posesorul lor. Astfel eu din contul meu GMail pot trimite emailuri după cum am nevoie: e email personal? scriu de pe radu at capan.ro; e ceva legat de acest sit? scriu de pe cnet at cnet.ro; poate ceva legat de funcţia mea de editor la Catholica.ro? atunci evident scriu de pe editor at catholica.ro.

imagine

Şi uite aşa GMail îţi permite să ai multiple identităţi – în sensul bun 😉 – inclusiv cu semnături individualizate per cont. Bravo GMail! Era cazul…

PS: Dacă mergeţi la setări, la Anulaţi trimiterea puneţi Perioada de anulare a trimiterii la 20 de secunde. Folosiţi acest undo din GMail? Eu am avut de câteva ori nevoie şi ce bucuros am fost că Google a gândit aşa ceva.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *