The Fifth Gate: grădinărim din nou


Amatorilor de jocuri de management al timpului, şi în acelaşi timp de jocuri cu cultivare de flori, The Fifth Gate le oferă câteva ore de relaxare în vacanţă sau concediu. Nu este vorba deloc despre vacanţă sau concediu pentru Eden, o frumoasă fată care este răpită de Morgana, şi care în schimbul eliberării trebuie să aibă grijă de florile acesteia. Eden trebuie să treacă de cinci porţi ale unor grădini în care poate cultiva diferite flori, în scopul obţinerii de poţiuni magice. În partea de management al timpului din joc, ea are de udat plantele, de cules florile care înfloresc şi de alungat dăunătorii care le atacă.

imagine imagine

Iar după ce s-a încheiat "ziua de lucru", poate obţine bani pe florile culese, fie vânzându-le individual, fie vânzând poţiunile magice preparate din ele – pentru fiecare există o reţetă: atâţia trandafiri şi atâtea violete… Cu banii obţinuţi poate cumpăra noi flori, poate cumpăra apă sau îmbunătăţi rezervorul de apă sau poate mări spaţiul de depozitare a florilor culese. Jocul avansează ca o permanentă negociere între Eden şi Morgana, care are diverse cerinţe: atâtea flori de un anumit fel, cutare poţiune magică, o anumită sumă de bani. Îndeplinirea unei anumite misiuni nu este limitată la o zi de lucru, dar pentru a obţine calitatea de expert, trebuie să o realizăm într-un anumit număr de zile.

imagine imagine imagine

Atunci când avem florile sau poţiunile cerute, dacă nu alegem varianta de a le vinde, putem să i le dăm Morganei, în schimbul unor răsaduri de flori mai de calitate, a unei fântâni care ne umple periodic rezervorul de apă, a câte unei pietre preţioase dintre cele necesare pentru deschiderea fiecărei porţi… Deci jocul este şi unul de management al resurselor, nu doar al timpului :). Dacă pe parcurs devine tot mai dificilă jonglarea între a uda plantele, pentru ca să nu se ofilească, şi a culege cât mai repede florile, pentru ca să poată înflori apoi altele până nu vine seara, misiunea ne este îngreunată şi de dăunătorii tot mai mulţi şi tot mai dificil de stârpit. Ne vin însă în ajutor abilităţi cum ar fi aceea de a culege mai multe flori deodată sau de a "îngheţa" toţi dăunătorii. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *