Schimbări la căutarea imaginilor pe Google


Ooh! Ahh! Google Images presents a nicer way to surf the visual web – aşa îşi prezenta Google acum două zile schimbarea adusă la căutarea de imagini. Cine a folosit Bing va recunoaşte influenţa, dar eu unul nu văd nimic rău în aceasta: ce e bun şi nu e (sau nu poate fi) protejat de un patent de ce să nu fie implementat? Observaţi cum la derularea în jos se încarcă noi şi noi imagini – până la o mie de imagini!!! Dacă nu vă ajung, este un Show more results. Imaginile, vedeţi mai jos – sau în acest link – sunt puse într-o grilă. Dacă la Dvs nu e aşa se explică doar prin propagarea mai lentă. Căutarea în engleză e actualizată, cea în română încă nu. Puţintică răbdare.

imagine

Eu unul găsesc destul de deranjant să nu văd dimensiunile imaginii, dat fiind că ele mă ajută la a alege ce să deschid şi ce nu. Google a fost deştept şi în bara din stânga, jos de tot, a pus un Show sizes. Dacă nu vă place nicicum noua interfaţă, adăugaţi un &sout=1 la link şi va fi vechea formă de afişare a imaginilor. Personal folosesc foarte-foarte des Google Images. Instrumentele din stânga le găsesc extraordinare: poţi să indici ce dimensiune vrei să cauţi (de ceva vreme s-a adăugat şi câmpul Exact, dacă aveţi o astfel de constrângere). Îmi place că poţi alege Desen liniar, util când vrei o imagine uşor de tipărit. Şi facilitatea de indicare a culorii e trăznet. Căutaţi de exemplu cer (sky) şi apoi alegeţi roşu (click aici). Ce mai: Google face şi la acest capitol o muncă foarte bună!

imagine

Dacă ar fi ceva de comentat, mi-ar place ca filtrarea după licenţă, accesibilă acum doar dacă mergem la Căutare avansată, să apară în bara laterală. Mi-ar mai scuti din clickurile date per zi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. razvan spune:

  Exista limita de 1.000 de rezultate afisate. Conform statisticilor, userii nu parcurg prea multe pagini, si nu prea ajung sa vizualizeze 1000 de rezultate… Dar optiune pentru a merge mai departe… Pentru cei care au rabdare sa caute mai mult, dincolo de cele 1000 de rezultate afisate per cautare, inca nu am gasit.

 2. jazz spune:

  De o luna ma chinui cu noul mod de afisare a imaginilor a celor de la Google… Acum am gasit si o solutie simpla – un scrip greasemonkey:

  http://userscripts.org/scripts/show/82140

  Ca sa puteti instala scriptul de mai sus, instalati mai intai extensia GreaseMonkey in Mozilla Firefox, de aici:

  http://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/748/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *