CintaNotes, acum prieten cu DropBox


Despre acest program a scris Oana acum un an şi jumătate: CintaNotes: notiţe text de oriunde. De atunci programul evident a evoluat, iar un istoric găsiţi chiar pe prima pagină a sitului CintaNotes.com. (Tot de acolo puteţi descărca varianta portabilă, excelentă dacă doriţi doar să testaţi programul… dar şi dacă apoi doriţi să îl păstraţi.) De exemplu în mai 2009 au introdus modul silent clipping, care face ca atunci când se “capturează” o notă – cu CTRL-F12 – să nu mai apară nimic pe ecran, totul desfăşurându-se în fundal. Prin aprilie a apărut bara laterală cu taguri (cu F5 poate să fie ascunsă, dacă de regulă nu folosiţi taguri la note).

imagine

Dar eu aş dori să mă opresc la introducerea unei colaborări între CintaNotes şi (deja celebrul, nu?) DropBox. Ca unul care folosesc DropBox zi de zi am fost entuziasmat… dar configurarea nu e tocmai intuitivă. Pentru ca să nu descopere şi alţii apa caldă, iată ce e de făcut: în directorul unde este programul CintaNotes se găseşte un fişier cintanotes.settings. Deschideţi-l cu Notepad şi căutaţi linia cu notebook.file iar calea modificaţi-o spre o locaţie din DropBox-ul pe care îl folosiţi. Puteţi pune ce nume vreţi la fişierul .db, căci el va fi creat la lansarea programului CintaNotes.

imagine

Bun: ce am realizat? CintaNotes va lucra cu baza de date din directorul DropBox. Oriunde mergeţi, veţi avea notele sincronizate. Mai important: dacă folosiţi un subdirector DropBox mai multe persoane, când una adaugă o notă ea se va reflecta (evident, cu câteva secunde întârziere) la celelalte persoane. Da, fără închiderea şi redeschiderea programului CintaNotes. Mai mult, CintaNotes se descurcă cu baze de date diferite, “mixându-le” (lucru util dacă unii adaugă note offline).

La final aş mai spune că CintaNotes are de ceva vreme un roadmap public, cu votare. Îl găsiţi aici. Aceasta înseamnă că puteţi Dvs ajuta la alegerea facilităţilor ce vor fi implementate în versiunile următoare. Ca să citez una dintre idei: “Multiple clipping hotkeysEach hotkey should have it’s own clipping options (silent, open in editor, etc).” Mă bucur să văd că CintaNotes rămâne un program activ, care se dezvoltă continuu. La cât mai multe noutăţi notabile 🙂 .

PS: Studiaţi fişierul cintanotes.settings şi pentru alte opţiuni.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *