Directory Monitor


Uneori vrei să stai cu ochii pe un director, să ştii rapid tot ce se întâmplă. Când? Păi contextele pot fi foarte diferite: un director unde scrie un anumit program pe care îl verifici acum (poate îl “depanezi” – debug – acum); poate vrei să urmăreşti dacă o aplicaţie scrie undeva unde nu ai vrea să scrie; poate e un director cu acces shared; sau… mai vedem la sfârşit. Dacă ideea monitorizării unui director nu vă inspiră nimic atunci probabil nu vă trebuie aşa ceva. Directory Monitor cere, din păcate, .NET Framework 4, urmând apoi să meargă fără probleme. Va apare o fereastră ca mai jos, ce aşteaptă să definiţi directoarele de monitorizat.

imagine

Eu am pus de exemplu directorul C:\Temp şi cum am şters sau redenumit ceva cum am fost notificat cu un “balon” în colţul dreapta-jos din Windows, modificările apărând şi în aplicaţia despre care vorbim. La care evenimente să reacţioneze programul indicăm cu un click dreapta pe directorul adăugat şi alegând Edit. Vom vedea o fereastră ca mai jos, de unde bifăm sau debifăm după interese. Mi s-a părut interesant că poţi executa un program când apar modificări: opţiune excelentă când foloseşti un program de sincronizare – poţi indica să fie apelat automat când sunt modificări. Să ne imaginăm un scenariu: avem un program ce face sincronizarea între un director local şi un cont FTP de pe un server îndepărtat. Putem folosi Directory Monitor să urmărească respectivul director, şi de fiecare dată când e o acţiune să facă sincronizarea. Drept urmare, când salvăm un fişier nou în acel director el va fi pus şi prin FTP după câteva secunde.

imagine

Atenţie la configurări: dacă monitorizaţi un director cu zeci de subdirectoare şi mii de fişiere, nu puneţi verificarea să se facă tot la 10 secunde!!! Puteţi din Options seta timpul de verificare; de asemenea indica ce fişiere să nu fie luate în calcul (păcat că aşa ceva nu este per folder, nu per program); sunt şi alte opţiuni interesante: ţineţi mouse-ul deasupra lor şi veţi afla detalii. Per ansamblu o aplicaţie interesantă.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *