Comodo Programs Manager


Comodo e deja un nume asociat cu mai multe programe. Şi cred că firewall-ul lor e cel mai cunoscut (noi am scris însă despre Comodo Backup, Comodo Registry Cleaner şi despre Comodo System Cleaner). Iată că recent au adăugat un manager de programe: Comodo Programs Manager (citiţi până la final ca să aflaţi ce surpriză oferă). Şi primul lucru pe care l-am sesizat este că are interfaţă în limba română. Mai departe programul e puţin confuz: în primul rând la lansare face nişte calcule (câte aplicaţii sunt, cât ocupă ele) cam inutile, ce consumă un anume timp. Din fericire se poate apela la taburile din stânga, care grupează separat Programele, Driverele şi Serviciile, Funcţionalităţile Windows şi respectiv Actualizările Windows, chiar şi în timpul calculelor.

imagine

În timp ce această separare e bună (şi aduce cam cu ce oferă Windows-ul nativ), pare prea puţin pentru a apela la acest program (mai ales când de exemplu cu un CCleaner împuşti mai multe dintr-o lovitură). Ei bine, după ceva săpături am înţeles unele atuuri: programul devine mai interesant la luni după instalare. De ce? După ce l-aţi instalat va monitoriza toate viitoarele instalări. Astfel va putea pentru aceste instalări să ofere propriul său dezinstalator, care garantează că “nu lasă urme”. Aceste programe, în lista lor din Comodo Programs Manager, vor apare cu da în coloana Monitorizat. În plus, veţi vedea că apare un Creează Installer pentru aceste programe. Hmmm… Interesant!

imagine

Care este ideea? Păi dacă tot ştie ce fişiere (şi regiştrii!!!) foloseşte un program (căci monitorizează), atunci poate împacheta totul într-un nou instalator. Lucru deosebit de util când doreşti să reinstalezi Windows-ul şi să nu pierzi vremea cu programele care – din păcate! – nu sunt portabile. Am făcut un test. Am instalat un joc (Sudoku Up) şi l-am înregistrat (e comercial, dar i-am pus o cheie funcţională). După aceasta am dat Creează Installer şi în câteva secunde am avut un executabil (vedeţi ce scrie sus, în banda galbenă). Am transferat instalatorul pe calculatorul Oanei şi l-am lansat. Vedeţi mai jos. După alte câteva secunde jocul era instalat pe calculatorul soţiei, dar nu oricum ci… înregistrat!

imagine

Acum eu nu îndrăznesc să visez prea mult, dar dacă acest Comodo Programs Manager se descurcă la mai multe programe să le facă instalator, chiar şi cu tot cu cele necesare pentru înregistrate, atunci ar fi excepţional! Poate ar putea crea “kituri” pentru oferte GiveAwayOfTheDay, pe care în mod normal le ratăm după cele 24 de ore cât durează oferta. Nu? Poate merge. Nu ştiu. Cert e că mi-a atras atenţia… poate şi Dvs?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (10 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Sorin spune:

  Foarte demult era un program interesant de dezinstalare care avea functionalitatea de a „ingheta” softurile instalate: Cleansweep se numea parca, nu mai stiu exact. Abia acum intilnesc din nou aceasta facilitate, care intr-adevar este interesanta: practic un soft „trial” de 30 de zile poate fi folosit de mai multe ori… evident doar in scop de „testare”…

 2. Dream spune:

  Si pe deasupra programul e facut in Romania. 🙂

  http://www.facebook.com/pages/Comodo-Round-the-Clock/133629923323698

 3. radu.capan spune:

  Mulţumim de pont. Eu unul nu ştiam.

 4. Flavius spune:

  Cred ca softul despre care vorbește Sorin se numește DeepFreeze.
  http://www.faronics.com/en/Products/Screenshots.aspx?prod=dfent


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *