Freemake Video Converter


Vă amintiţi că acum o lună am scris despre Freemake Video Downloader? Am pomenit atunci şi de Freemake Video Converter, dar nu ajunsesem să îl testez. Între timp FreewareGenius l-a testat mai în amănunţime, iar încântarea lui m-a făcut să îl testez şi eu. Atenţie: cere .NET Framework 4.0… Dacă acceptaţi acest “preţ” atunci veţi putea folosi acest program care are şi o interfaţă foarte curată şi clară, dar şi face destul de multe lucruri (e mereu loc de mai bine). În principiu ar fi vorba de un program de convertire: aş putea să vă plictisesc cu lista lungă de formate de intrare, dar le găsiţi urmând al doilea link de mai sus.

imagine

Cât priveşte formatele de ieşire, sunt cele vizibile în captură – AVI, MP4, WMB, 3GP, DVD, MP3 (plus YouTube – nu tocmai un format, ci de fapt publicare). Să luăm un exemplu banal: încărcăm un fişier video. Ce putem face? Operaţii de bază: decupare (puteţi lua un fragment din film sau şterge părţile ce nu vă interesează); rotire (huh… uneori filmăm de exemplu cu telefonul mobil rotind cu 90); flip orizontal şi vertical. Dacă aţi încărcat mai multe fişiere video, le puteţi uni (join – opţiunea apare când daţi convertirea, de exemplu la AVI). Totul foarte simplu şi intuitiv.

imagine

M-am uitat să văd ce poate face cu fotografiile: le transformă într-un slideshow, cu un singur mod de tranziţie. Poţi alege viteza de succedare a imaginilor şi eventual o coloană sonoră. Poate în viitor vor fi mai multe opţiuni. Şi aşa, cu acest program în câteva minute un set de fotografii poate deveni un slideshow atrăgător pe YouTube.

imagine

Nu am testat facilităţile de ardere de DVD-uri. Se pare însă că şi acolo se descurcă destul de bine (punând la dispoziţie şi mai multe meniuri). Citind recenzia făcută programului lor de FreewareGenius, autorii au spus că vor ţine cont de diversele observaţii, iar în curând vom avea mai mulţi factori de setat (ex: calitatea materialului video). E de bine pentru cei cu pretenţii avansate, dar amatorii ar putea să se piardă, pe când acum nu au cum. Rămâne să vedem. Cert e că programul are potenţial şi publicul începător îl va îndrăgi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Asemănător funcţionează şi Hamster Free Video Converter: http://www.hamstersoft.com/free-video-converter


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *