Memorabilia: maşina misterioasă de citit memoria


Memorabilia: Mia’s Mysterious Memory Machine nu este din păcate un joc tocmai memorabil. Cel puţin nu pentru cei mari. Dacă scriu despre el e pentru că oferă o experienţă plăcută (aş zice că stilul de desen e unul dintre punctele forte ale jocului), iar pentru cei mici poate fi bun din mai multe perspective. În primul rând al limbii engleze: sunt evident de căutat diverse obiecte, ochelari, chitări, creioane, lumânări şi altele. Şi dacă uneori cuvintele pot fi mai rare, şi deci necunoscute, un click pe cuvânt arată obiectul ce trebuie căutat: cu alte cuvinte copiii nu prea au cum să se piardă din motiv de limbă… dar în acelaşi timp pot exersa limba engleză.

imagine imagine

Dar să vedem despre ce e vorba. Mia s-a mutat în zonă într-o casă abandonată de mulţi ani. Se pare că i-a aparţinut unui inventator dispărut în mod misterios. Evident, pe parcursul jocului aflăm tot mai multe detalii despre acest inventator. Dar pentru moment o avem pe Mia pe cap: nu prea are bani, dar e inventivă. A găsit maşina de citit gândurile inventată de fostul locatar, aşa că o foloseşte pentru a-şi ajuta vecinii să îşi găsească obiectele pierdute. Le scanează creierul, caută printre obiecte, şi îi ajută în final să îşi amintească unde au pus cine ştie ce obiect. Ce utilizare  banală… Dar pentru Mia e o sursă de câştig, pentru că primeşte aşa bani pentru a-şi vopsi pereţii la casă, pentru a schimba podeaua, pentru perdele la ferestre, pentru diverse obiecte de mobilă. Şi uite aşa, un joc hidden object e combinat cu decorarea unei case (nu că ar fi ceva original).

imagine imagine imagine

În plus există mini-jocuri ce aduc nişte bonusuri speciale. Pentru aceasta trebuie să jucaţi matching three, obţinând efecte speciale precum revelarea obiectelor (normal, nu?). Mini-jocurile nu sunt foarte pasionante (o schimbare interesantă: nu eşti limitat la linii şi coloane, ci swap-ul se poate face şi pe diagonală) şi nici foarte necesare. Dar poate măcar pentru a rupe ritmul copiii vor apela la ele. În fine, una peste alta e o experienţă plăcută. Pentru cei mici şi utilă şi plăcută.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *