Salvarea setărilor din widget-uri (cu pluginul Widget Saver)


În urmă cu o săptămână am fost invitat să testez o nouă temă WP de tip framework (temă cadru). Ce sunt, care sunt avantajele şi unele liste cu framework-uri puteţi citi aici. Autorul mi-a trimis un fişier zip cu tema-părinte alături de alte două teme-copil. Dorind să le testez pe un domeniu web valid şi nu pe un server local, în principal pentru că oferă interacţiuni cu diferite servicii de socializare, le-am încărcat pe server şi le-am activat pe rând jucându-mă cu nenumăratele configurări ale părţilor componente. Între altele temele pun la dispoziţie o serie de widget-uri proprii. Şi tocmai aici mi-am creat o mică mare 🙂 problemă. Cuprins de febra testelor am uitat să salvez widget-urile temei uzuale pierzând totodată şi setările iniţiale.

imagine

WordPress oferă nativ un mod de salvare al widget-urilor activate. Acesta însă implică relativ multă muncă manuală, anume tragerea widget-urilor utilizate cu tot cu setările dvs. personalizate din bara laterală în cea de-a doua căsuţă din meniul Appearance/Aspect, submeniul Widgets/Widget-uri (prima fiind Available Widgets/Widget-uri disponibile), Inactive Widgets/Widget-uri inactive iar aceasta neapărat înainte de activarea unei teme noi. La revenirea la tema iniţială trebuie să trageţi widget-urile din nou la locul lor, manual. Deci, mă repet, muncă şi timp irosit, mai ales dacă aveţi o temă care suportă o mulţime de widget-uri împărţite de ex. pe două sidebar-uri şi două footer-e.

O variantă mult mai simplă şi comodă, economisitoare de timp şi muncă este utilizarea unui plugin de dată recentă, Widget-Saver. După instalare veţi avea la dispoziţie în meniul Appearance/Aspect, submeniul Widgets/Widget-uri trei butoane, în paranteză funcţiile lor: Save Widgets (salvează widget-urile temei actuale cu tot cu setări), Restore Widgets (asociază unei teme noi activate widget-urile temei vechi, wow!) şi Reset Widgets (şterge toate widget-urile unei teme, implicit pierzându-se şi setările). Pentru mine acest plugin a devenit repede standard la fiecare nouă instalare WP, mai simplu şi mai util nu se poate. Concluzie: acest plugin merită preluat în core-ul WP într-una dintre versiunile următoare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *