Convertiri cu File Blender şi Adapter


Programe şi aplicaţii web pentru convertiri între diferite formate au mai fost recomandate pe CNet.ro. Astăzi întregesc numărul lor cu alte două programe gratuite: File Blender (sau aici) şi Adapter. Aţi încercat vreodată să urmăriţi timpul necesar pornirii unei convertiri, de la startul unui program, alegerea fişeriului de convertit şi a formatului dorit şi până la terminarea procesului având ca rezultat fişierul final? Trec minute bune. File Blender se poate lăuda a fi unul dintre cele mai rapide, mai intuitive şi mai complete programe de convertire. De remarcat că nu necesită instalare, poate fi utilizat imediat după descărcare şi dezarhivare iar convertirile se realizează prin metoda Drag & Drop (pur şi simplu trageţi fişierul dorit a fi convertit pe mica interfaţă a programului, acesta recunoaşte automat formatul şi vă prezintă următoarele interfeţe).

imagine

Programul suportă o mulţime de formate – vedeţi aici lista impresionantă. Din start el vine cu unele preconfigurări care acoperă nevoile utilizatorului de rând: pentru convertiri între imagini (BMP, JPG, PNG, GIF, TIF), formate audio (MP3, WAV, FLAC, OGG), PDF/TIFF Splitter & Joiner, JS/CSS Minifier & Obfuscator. Pentru cei cu nevoi mai speciale formatele din preconfigurări pot fi şterse, înlocuite sau extinse cu altele, programul permite aceasta prin pluginuri.

Adapter a fost iniţial conceput pentru sistemele Mac OS X, între timp rulează şi pe Windows. Din păcate nu l-am testat personal pentru că necesită instalarea. Dar din informaţiile de pe site-ul web (de pe care am preluat şi captura) reţinem că un avantaj faţă de File Blender ar fi faptul că oferă descărcări şi convertiri de clipuri YouTube precum şi posibilitatea creării de scurte melodii proprii pentru telefoane mobile.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *