Ştergerea şi recuperarea cheilor de licenţă pentru MS Office şi Windows


Cum niciodată nu am reuşit să fac pasul decisiv spre folosirea unei alternative pentru produsele Microsoft (dar cine ştie, "never say never") iar termenele preluate odată cu ofertele de anul trecut de testare ale noului pachet MS Office 2010 precum şi a sistemului de operare Windows 7 în curând vor expira, va trebui să mă hotărăsc dacă voi rămâne fidel acestora sau totuşi voi acorda o şansă alternativelor. Între timp am adunat unele programe şi utile în anumite cazuri de utilizare ale amintitelor produse MS.

imagine

Office Key Remover este un mic program portabil (nu necesită instalare) care oferă o singură funcţie: ştergerea cheilor de licenţă ale ultimelor pachete Office (XP, 2003, 2007 şi 2010) instalate pe calculatoare cu 32 biţi şi 64 biţi. Deci dacă de ex. vă place unul dintre aceste pachete şi doriţi să îi schimbaţi numărul de serie (desigur cu un altul nou achiziţionat) fără a lucra în regiştrii, puteţi apela cu încredere la acest progrămel, repet portabil; ca o garanţie a calităţii mai amintesc că are în spate pe aceiaşi dezvoltatori ca al mai cunocutului Tweak Me. Un mic dezavantaj ar fi dat de cerinţa suportului .NET Framework 3.5, dar acesta este de regulă deja preinstalat pe multe sisteme de operare Windows.

ProduKey este la fel de practic şi tot portabil. Cu el putem afla numerele de serie şi cheile de licenţă uitate sau pierdute ale produselor marca Microsoft. Deseori nu ni le notăm de pe CD-ul respectiv DVD-ul cu kitul de instalare, pe o bucată de hârtie sau într-un program specializat şi la o eventuală dezinstalare urmată de o reinstalare le vom simţi din greu lipsa. Programul afişează seriile ultimelor versiuni Windows (inclusiv Windows 7), MS Office (2003, 2007 şi 2010) precum şi unele date ale Internet Explorer.

imagine

La final mai amintesc şi Offline NT Password and Registry Editor. Cu acesta puteţi afla, recupera şi schimba parola pentru Windows 7. Recunosc că mod său de utilizare este ceva mai complex (implică şi arderea unui CD bootabil), şi nu am ajuns să îl testez personal. Sper ca nici să nu fiu pus vreodată în această situaţie. Acelaşi scop îl urmăreşte şi Syskey.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Mihaela spune:

    E un articol foarte interesant si extrem de folositor utilizatorilor de produse MS! Pentru alte informatii de licentiere, noi suntem aici, adica „windowsculicenta” 🙂 ca tot ziceai ca in curand produsele software pe care le folosesti vor expira.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *