Picasa 3.8: filme din feţe, integrare Picnik, upload în serie ş.a.


Aşa s-ar traduce titlul ultimului anunţ de pe blogul echipei Picasa: Picasa 3.8: Face movies, Picnik integration, batch upload, and more. Şi în toată această noutate e mult amar, după mine cel puţin. În primul rând că dacă aveţi Picasa instalat, se va actualiza la 3.8 când…va. Da, cândva. Nu ştiţi şi nu puteţi şti când. Puteţi forţa lucrurile şi lua de pe Softpedia versiunea 3.8, doar că după câteva lansări mie mi s-a întors la 3.6. Mulţumesc, dar nu era nevoie (problemele vin de la limbi: în română e 3.6, iar versiunea 3.8 e pt moment doar în engleză). Nu e prima oară când se întâmplă aşa. Upgrade-ul pentru română va mai lua… nu se ştie cât timp.

imagine

Al doilea aspect neplăcut e pretinsa integrare cu Picnik. E a doua pretinsă integrare (vezi prima). În fapt se face upload pe Picnik, editare acolo, şi download apoi pe propriul calculator. Aceasta nu e integrare. Şi obsesiva întâlnire cu “premium features” – chiar dacă preţurile nu sunt exagerat de mari, vezi mai sus – mie unuia îmi taie elanul să folosesc Picnik. O adevărată integrare ar presupune executarea locală a operaţiilor, nu timpi de aşteptare până se “urcă” şi “coboară” imaginea. Vezi la bări de load de ţi se acreşte. Cu părere de rău, dar Picasa şi Picnik nu vor nici cum să facă un mariaj real. E o lipitură amatoricească. Gata, mi-am vărsat nervii.

Partea cu adevărat interesantă, pe care eu unul nu am ajuns să o probez, e generarea de filmuleţe pornind de la feţe. Zice Google: “Words cannot adequately describe this feature, it’s better to see it for yourself”. Subscriu. Aşa că vă las cu demonstraţia.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *