Mobilier schiţat în Google Docs


Când doriţi să faceţi la comandă un anumit obiect de mobilier trebuie să aveţi clare nişte dimensiuni… multe dimensiuni. Nu îi puteţi spune meşterului: “vreau să îmi încapă în cameră între dulap şi televizor”. Veţi pune mâna pe un metru (da, şi cel de croitorie e bun 😉 ), veţi măsura, nota pe o hârtie… sau apela la un program special gândit pentru aşa ceva. Aceasta a fost întrebarea unui prieten zilele trecute: cu ce program gratuit ar putea face un proiect de mobilă? Cum chiar nu ştiam unul, nici nu aveam chef să caut şi să instalez, am apelat la… Google Docs.

imagine

Mai exact am mers la butonul Creaţi şi am ales Desen. Huh: nu ştiam că Google oferă un instrument aşa complex pentru desenare!!! Cu prietenul lângă mine am schiţat ceea ce mi-a descris el cu aproximaţie. Totul folosind ca “formă” inserată în mod repetat în desen: “cubul”. Ei bine, cubul l-am deformat folosind cerculeţul galben. Cerculeţul galben este pentru distorsionare; cerculeţul verde pentru rotire; iar cele albe pentru redimensionare. Mutând încoace şi încolo din cub am putut face lejer stinghiile verticale şi orizontale, chiar şi plăcile. Apoi nişte acolade (şi ele au cerculeţ galben pentru deformare; încercaţi-l!) şi nişte text indicând dimensiunile (unele dimensiuni). Prietenul a rămas să finalizeze proiectul. Pentru aceasta l-am salvat şi i-am dat drept de editare, aşa că acest document apare şi în contul lui Google Docs. A fost rapid! Un alt prieten mulţumit 🙂 . Mai rămâne să termine proiectul, să scoată culorile (de fundal şi de la “piese”) şi poate tipări proiectul ca să îl ducă tâmplarului. De ce să foloseşti un program când poţi în Google Docs?! (Ştiu eu: pentru cazuri mai complicate şi pretenţii mai mari, gen rotirea scenei.)

imagine

Sau poate şi meşterul foloseşte GMail (!) şi atunci poate primi direct proiectul în Google Docs. Ori un link prin email, cum se vede mai jos:

imagine

Dacă vreţi să testaţi, aici e linkul.

PS: Cu Shift şi săgeţi deplasaţi obiectele cu o precizie mai mare. Cu CTRL şi săgeată în sus/jos schimbaţi ordinea obiectelor ca apropiere/îndepărtare.

PS2: Dacă ştiţi un program sau webaplicaţie specializată pentru aşa ceva, indicaţi-l în comentarii. Acum vreun an am scris despre DragonFly, devenit Homestyler, pentru designul unui apartament. E altceva, dar util în alte contexte.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

  1. Birkoff spune:

    Varianta folosita de Google Docs face parte din suita Google Sketchup care vine in 2 variante, una free si una pe bani…
    Se poate descarca de aici: http://sketchup.google.com/download/

  2. Eu nu am folosit deloc Google Docs. Poate o sa il folosesc si eu.

  3. Pe viitor voi folosi si eu.

  4. Andrei spune:

    In programul acesta ni s-a schitat si noua mobilierul, a iesit perfect.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *