Robin Hood – o legendă altfel decât o ştim noi


Ce aţi spune să aflaţi că Robin Hood este de fapt o femeie? Nu, nu eu vreau să schimb legenda, ci o face jocul Robin’s Quest: A Legend is Born, o combinaţie reuşită între tipul hidden objects şi quest. Robin şi soţul ei au fost închişi – fiecare într-o altă închisoare – şi ea reuşeşte să evadeze pentru ca apoi să caute să îşi salveze şi soţul, ajutând totodată populaţia Angliei asuprită de Prinţul John. Chiar dacă îndrăgiţi personajul de legendă Robin Hood, nu veţi fi dezamăgiţi de această turnură, pentru că jocul este bine construit (cel mai reuşit joc din cele văzute în ultimele luni), aventura urmând un curs logic şi necăutând doar să vă pună în faţă grămezi de obiecte de căutat prin ele.

imagine imagine

În general obiectele au legătură cu locaţia în care vă aflaţi, multe dintre ele vă intră în inventar pentru a le folosi mai apoi, şi aşa numitele mini-jocuri sunt potrivit încadrate în desfăşurarea acţiunii. În plus grafica este foarte frumoasă, cu atenţie la detalii – poate doar la capitolul auditiv ar fi de obiectat că personajele cu care vă întâlniţi nu prea au accent englezesc. Studiaţi cu atenţie fiecare scenă de joc – aţi putea da peste un personaj cu care trebuie să staţi de vorbă, o uşă care se deschide, o fereastră pe care dacă "vă uitaţi" primiţi noi indicii despre ce anume să faceţi, un obiect care se mişcă şi în spatele lui să găsiţi bani, pe care va trebui să îi returnaţi oprimaţilor jefuiţi de oamenii Prinţului John. De asemenea, trebuie să găsiţi şi să rupeţi toate afişele cu recompensa pusă pe capul eroinei noastre, şi să găsiţi bucăţile din care veţi reface decretele de amnistie ale confraţilor legendari ai lui Robin – ei vor sta ascunşi şi nu vă vor putea ajuta decât după ce le daţi decretele.

imagine imagine imagine

Forma schimbată a mouse-ului vă va sugera unde trebuie să acţionaţi. Unele acţiuni nu le veţi putea face decât după ce desfăşurarea jocului vi le sugerează – veţi putea căuta ingredientele pentru plăcintă doar după ce auziţi că soldaţilor le plac plăcintele şi le-aţi putea distrage astfel atenţia. Puteţi să reveniţi în unele scene până rezolvaţi tot ceea ce se poate acolo – mesajul "Area clear" vă va fi foarte util ca să ştiţi dacă mai e ceva de făcut. Uneori va trebui să reveniţi după ce mai cooptaţi un confrate în bandă – de exemplu Micul John vă va ajuta să mutaţi din drum obiectele foarte grele. Fiţi atenţi şi la licuricii pe care dacă îi adunaţi vă oferă hint-uri. Dar cu atenţie şi punându-vă mintea la contribuţie, s-ar putea să apelaţi rar la ele. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *