Panic Button în Firefox şi Chrome


Navigarea cu ajutorul taburilor a devenit deja standard în mai toate navigatoarele, chiar şi în noile versiuni ale Internet Explorer. Există nenumărate extensii/suplimente care permit o mai uşoară organizare a taburilor. Unele dintre ele au fost prezentate pe CNet.ro pentru Chrome şi Firefox. În materialul de faţă doresc să mă rezum la cazurile în care dorim sau suntem nevoiţi să ascundem dintr-un singur click aceste taburi, să le facem "invizibile" pentru persoanele care din diferite motive ajung să ne urmărească lucrul la calculator, fie şeful la birou (în nici un caz nu doresc să încurajez utilizarea calculatorului sau internetului la servici în scop personal!) sau soţia acasă (asta desigur doar în cazul în care vă deranjează tocmai în momentul căutării pe net a unui cadou de ziua ei de naştere, în rest doar nu trebuie să aveţi ce ascunde în faţa ei 🙂 ). Pentru cazuri generale şi rapide avem varianta din tastatură cu Win+D pentru a ascunde ferestrele tuturor aplicaţiilor, în navigatorul meu favorit Firefox îmi este cunoscută combinaţia CTRL+ALT+P (pentru modul privat). În continuare doresc să vă prezint două extensii pentru cele două navigatoare mai des utilizate de către mine (Firefox şi Google Chrome).

imagine

Cu Panic Button pentru Firefox veţi avea la dispoziţie un buton special, pentru început un semn de exclamare alb într-un cerc portocaliu. După instalare şi activare mergeţi la View – Toolbars – Customize şi trageţi butonul amintit în bara de meniuri. Cu un singur click pe el se închid toate taburile deschise. Sunt permise o serie de opţiuni generale (ascunderea tuturor ferestrelor, minimizarea lor sau chiar închiderea navigatorului, setarea tastei F9 pentru utilizarea din tastatură) şi de customizare şi afişare a butonului (denumirea şi culoarea iconiţei). Panic Button pentru Google Chrome mi se pare mai bine dezvoltat, de ex. odată apăsat butonul (cu semn de exclamare alb într-un cerc verde) el indică numărul de taburi ascunse iar între opţiunile oferite se remarcă indicarea unui site care să rămână la vedere precum şi setarea unei parole pentru revizualizarea taburilor.

imagine

HideTab este o extensie exclusiv pentru Firefox şi mai simplă decât cea anterioară dar îndeplinind aceeaşi funcţie de ascundere a taburilor. Sunt permise: setarea unei pagini de "panică" precum şi scurtături din taste.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *