Inkscape: desenarea unui omuleţ alb


După cum mai spuneam, m-a prins Inkscape. Nu am talent la desen, deşi mi-ar place să mă pricep la aşa ceva. Începe însă să îmi placă să desenez cu Inkscape, şi dacă în articolele anterioare am văzut nişte mici şi simple manipulări (ne-am orientat pe noduri), m-am gândit să vă arăt că şi cu aceste informaţii puteţi purcede la drum. Şi vă propun astăzi să vedem cum putem face un omuleţ, zic eu simpatic, din nişte forme simple. Am să şi mai explic unele lucruri pe parcurs, aşa că cine e la început mai poate învăţa câte ceva.

imagine

Iată screencastul cu procesul de desenare, după care vin explicaţiile.

Am pornit de la un dreptunghi şi aţi văzut că am apropiat nodurile de sus. Ca să rămână pe orizontala sau verticala iniţială se apasă CTRL în timpul mişcării nodului. Apoi am eliminat linia dintre ele (a se vedea articolele trecute) şi am transformat colţurile de jos în noduri netede (da, tot în articolele anterioare sunt explicaţiile). “Trunchiul” e gata. Din trunchi, cu ceva deformări, am făcut şi braţele. Aţi observat poate că le-am duplicat, răsturnat în oglindă şi tras în partea cealaltă. Capul şi ochii sunt uşori de făcut. Ce ar fi de zis poate e că pentru schimbarea ordinii unor obiecte suprapuse se poate folosi uşor Home şi End (precum şi PageUp şi PageDown). Apoi aţi văzut cum un cerc l-am transformat în arc de cerc pentru gură. La sprâncene am tras rapid nişte linii. Hehe… ce simplu e de povestit. Dar cum aveţi paşii în screencast cred că veţi putea urmări cu atenţie cum se face. Pentru începători va fi nevoie evident de practică.

imagine

Ca să nu fie prea sec, am mai făcut una alta pe la fundal – din nou, fără pretenţii artistice – şi am exportat (vedeţi captura) ca PNG. Celor interesaţi le pun la dispoziţie fişierele Inkscape: cel cu omuleţul alb doar şi apoi cel ce are şi fundalul. În fine, vă invit să vedeţi PNG-ul final (salvaţi-l local cu click dreapta pe link pentru a vedea cât de mare poate fi). Şi uite aşa puteţi face propriile tapeturi…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *