AirDropper… plus o soluţie PHP


Fani DropBox? Dacă folosiţi mai multe calculatoare sau dacă în mod constant partajaţi fişiere cu colegi de proiect, prieteni, rude sau cine ştie cine, atunci trebuie să folosiţi DropBox. Porniţi înregistrarea de aici şi veţi avea nu doar 2GB, ci 2GB + 250MB 🙂 . Ei, dar nu am să o mai întind. Am tot spus că DropBox e colosal, megautil şi extraordinar (mă uit în dicţionarul de sinonime să caut altele?), aşa că trec mai departe: poate fi şi mai util. Cum aşa ceva? Păi având un API uite că există “extensii” bine gândite. AirDropper, pentru moment în beta, e un exemplu foarte bun.

imagine

Concret: aveţi un cont DropBox şi doriţi ca un prieten de-al Dvs să vă pună acolo ceva fişier. Cum faceţi? Dacă are şi el DropBox, faceţi share la un director şi îi scrieţi să pună acolo ce fişier doriţi. Dacă nu are DropBox… atunci să trimită pe email şi puneţi Dvs. Sau… folosiţi AirDropper! Primul pas e Connect to Dropbox. Trebuie să autorizaţi AirDropper să folosească contul Dvs. Pornim de la premisa că sunt serioşi… altfel am trece mai departe, uita de-a dreptul de acest sit. Autorizaţi deci în DropBox webaplicaţia AirDropper (pasul nu va mai trebui repetat mai apoi).

imagine

În pasul 2 spuneţi ce doriţi. Daţi adresa dvs de email şi adresa destinatarului, apoi textul dorit (gen: “Ionele, ia pune-mi tu te rog aici o arhivă cu documentele alea despre care am vorbit ieri”). Se va expedia emailul… sau puteţi să bifaţi Don’t send them an email şi atunci veţi vedea Dvs, în pagina următoare…

imagine

… o adresă web şi o parolă, pe care să le trimiteţi prin email cui doriţi Dvs.

imagine

Destinatarul primeşte linkul, îl deschide, se autentifică cu parola furnizată, şi poate face upload conform cerinţei Dvs. După care vede ceva ca mai jos. Gata. S-a terminat tot procesul.

imagine

Important: adresa şi parola nu pot fi folosite decât o singură dată. Cu alte cuvinte nu merge pentru a trimite la mai mulţi, ca să contribuie fiecare cu fişierele lor. Trebuie trimise invitaţii per persoană. Iar acea persoană, după ce a răspuns invitaţiei, încărcând un fişier, nu mai poate reutiliza linkul, ci trebuie reinvitată să încarce. Dacă v-aţi atins ţelul şi nu mai doriţi AirDropper să aibă acces la contul Dvs, mergeţi la Account în contul Dvs DropBox şi din fila My Apps ştergeţi (click pe x-ul din coadă) AirDropper. Punct.

imagine

Cei care nu doresc să apeleze la alte situri şi sunt curajoşi, pot să aibă ceva similar implementat pe propriul sit! Citiţi articolul Allow Anyone To Upload Files To a Folder in Your Dropbox Account şi descărcaţi scriptul de acolo (ilustrat mai sus). Sunt doar două fişiere PHP în care trebuie să faceţi minime configurări (pentru a indica atât contul DropBox, cât şi parola de protecţie a paginii web prin care prietenii vor putea încărca fişiere). Această soluţie poate fi mai sigură, dar va cere ceva bătăi de cap (editarea unor linii din fişierele din arhivă; asigurarea drepturilor pe un director temporar pentru încărcare; eventual creşterea limitei maxime a unui fişier la upload). Dar cei geek vor prefera, sunt sigur, să meargă pe această cale.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Andy spune:

    Aveti idei cum sa transform codul PHP in limbaj HTML?

  2. radu.capan spune:

    Dacă întrebarea are legătură cu articolul de mai sus atunci răspunsul este simplu: nu se poate. Fără PHP s-ar duce toată funcţionalitatea (sau altcumva spus: HTML nu poate implementa ceea ce e în PHP).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *