Securitate portabilă cu Emsisoft Free Emergency Kit


Probabil că prima şi cea mai des auzită recomandare la utilizarea unui calculator este cea referitoare la instalarea şi actualizarea cât mai frecventă a unor programe anti-virus, anti-malware şi firewall. Să nu o uitaţi niciodată şi niciunde! De la achiziţionarea primului calculator personal am rămas fidel programului Avira, gratuit şi cel puţin în cazul meu funcţionând fără reproş, ultimele versiuni oferind chiar şi protecţie anti-malware.

imagine

La sfârşitul anului trecut am câştigat însă la o tombolă o licenţă pentru un program la timpul respectiv necunoscut mie, A-aquared Anti-Malware, căruia i-am acordat o şansă mai ales că se completa reciproc cu primul numit. Nu regret deloc alegerea făcută, dimpotrivă, chiar mă bate gândul să renunţ la soluţia free şi să trec la cea comercială. Astăzi însă vi-l prezint şi dvs. alături de celelalte produse ale "casei" Emsisoft.

Între timp programul şi-a schimbat denumirea în Emsisoft Anti-Malware (ce se înţelege prin malware a explicat Radu aici), dar aceasta poate induce în eroare căci nu a rămas doar un anti-malware oferind în plus protecţie anti-virus, anti-troian, anti-spyware, anti-worm şi anti-dialer. Având la bază funcţiile acestui program all-in-one sunt oferite diverse componente: Emsisoft Mamutu (urmăriţi aici un tabel comparativ), Emsisoft Commandline Scanner, Emsisoft HiJackFree, Emsisoft MalAware, Emsisoft Web Malware Scan, Emsisoft BlitzBlank, Emsisoft Anti-Dialer. Toate acestea nu numai într-o versiune comercială ci reunite şi într-o variantă free şi … portabilă: Emsisoft Emergency Kit (sau aici).

imagine

Emsisoft Emergency Kit oferă posibilitatea de a detecta şi recunoaşte elemente dăunătoare în cazuri de urgenţă cu ajutorul unui stick USB. Pachetul portabil este de fapt o culegere de programe de sine stătătoare, dar care pot apela la o bază de date cu peste 4 milioane de viruşi, troieni etc. Deşi dezarhivat are o mărime apreciabilă (ca. 105 MB) este o soluţie ideală de asigurare a securităţii, mai ales dacă sunteţi în vizită pe la prieteni sau lucraţi timp îndelungat pe calculatoare străine. În orice caz, în buzunarul meu este loc pentru el.

La final fie amintită şi soluţia firewall oferită, pe de o parte în varianta ei completă, Emsisoft Online Armor Premium Firewall, iar pe de altă parte versiunea gratuită, Emsisoft Online Armor Free Firewall.

Dacă versiunile free vă satisfac şi doriţi să achiziţionaţi produsele Emsisoft, accesaţi vă rog acest link afiliat (alternativ aici, posibilele încasări vor avea ca destinaţie un proiect caritativ).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *