WordPress Plugin Installation Bookmarklet


Un argument care determină mulţi webmasteri de a utiliza platforma WordPress este dat de nenumăratele posibilităţi de a-i extinde capacităţile cu ajutorul unor teme şi pluginuri. Acestea sunt uşor de găsit (vizitaţi directoarele oficiale sau daţi o căutare pe Google) şi de instalat. Până acum am avut la dispoziţie două căi de instalare, pe de o parte încărcarea manuală pe server prin intermediul FTP, pe de altă parte în noile versiuni instalarea automată din meniul de administrare WP. Iată că acum avem pentru pluginuri un al treilea mod de instalare la dispoziţie: cu ajutorul unui bookmarklet integrat în navigatorul favorit.

imagine

Install WP Plugin poate fi preluat de aici. El a fost creat de unul dintre developerii principali ai WordPress, Mark Jaquith, pentru a uşura instalarea unui plugin găzduit în directorul official de pluginuri. Deşi autorul recomandă bookmarkletul ca fiind util celor care nu au cunoştinţe FTP sau care nu doresc să se implice prea mult în administrarea unui backend WP, dezvoltarea şi prezentarea sa este desigur şi un mod de a atrage şi mai mulţi utilizatori WP către directorul oficial de pluginuri WP. Paşii de urmat sunt relativ simpli:

  • trageţi linkul cu bookmarkletul în bara de navigare a browserului dvs.
  • dacă vizitaţi directorul ofical de pluginuri WP şi găsiţi un plugin interesant, daţi click pe bokkmarkletul Install WP Plugin.
  • se deschide o fereastră în care trebuie să indicaţi adresa site-ului dvs. realizat cu WP, apoi click pe Install Plugin.
  • vă logaţi pe site-ul dvs. şi instalaţi (şi activaţi) pluginul din backend.

Aceşti paşi îi puteţi urmări în limba engleză în clipul următor:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *