Soluto: soluţie anti-frustrare


Soluto se prezintă ca fiind anti-frustration software, iar problema de la care porneşte e într-adevăr una frustrantă: pornirea lentă a calculatorului, respectiv timpul lung până când toate s-au încărcat şi poţi începe să lucrezi. De program am auzit prima oară via TechCrunch, care l-a ales câştigător într-o competiţie de startup-uri acum câteva luni. Nu am ajuns să îl testez însă decât astăzi, iar via DigitalInspiration vă pot spune că linkul spre descărcare îl găsiţi aici, dat fiind că de pe situl oficial a dispărut acum, temporar.

imagine1

După instalarea programului şi rebootare veţi vedea ceva ca mai sus: Soluto identifică ce anume consumă timp. La sfârşit daţi click pe Click here to see why… ca să vedeţi de ce. Toate aplicaţiile vor fi grupate pe trei categorii: 1) No-brainer, adică aplicaţii care, teoretic, pot fi eliminate instant, căci nu creează probleme o astfel de decizie; 2) Potentially removable sunt cele care teoretic pot fi eliminate, dar cer atenţia şi decizia Dvs; în fine 3) Required sunt aplicaţiile de care, tot teoretic, nu e bine să te atingi (căci sunt necesare). Acum de ce tot spun teoretic. Nu pentru că mi-ar place cuvântul ci pentru că Soluto, vă daţi seama, nu are o inteligenţă proprie să ştie ce e bun şi ce nu. Soluto are de fapt o inteligenţă in the cloud, adică bazată pe experienţa altor utilizatori, ca Dvs. Pe scurt: statistic. Dincolo de unele informaţii sigure tehnice, Soluto nu face decât să vă arate ce spun cei mai mulţi: e bine să fie eliminat un anumit program? când? sau mai bine amânată lansarea?

imagine2

Vedeţi mai jos ce spune de exemplu la Google Helper. După ce alegeţi ce să eliminaţi sau amânaţi (fiţi atenţi ce decizii luaţi) reporniţi calculatorul pentru a constata creşterea de viteză. Indianul de la DI a redus timpul de la 3.15 la 1.25. Rezultatul depinde foarte mult – evident – de câte programe (inutile?) aveţi instalate local.

imagine3

Şi clipul de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. MSriashu spune:

  Solutia anti-frustrare nu functioneaza: cere 500 (cinci sute) MB liberi la instalare ???!!!!

 2. nicu spune:

  Pe lângă faptul tot nu funcţionează, instalarea lui pe un pc suficient de bun a durat 1h si 15 minute, adică 75 de minute, iar 95% din timp a rulat doar „.Net framework optimizer”. Ce a făcut nu ştiu dar a devenit un program pro-frustrare.
  Se vede ca e beta să speram ca programul final va funcţiona.

 3. Emil spune:

  Salutare!

  @MSriashu: instalata aplicatia ocupa ~12,5 mb (pe un windows xp cu sp 3)

  @nicu: problema nu este de la aplicatie in sine. A fost codata pe platforma M$ .NET Framework. Acel .Net framework optimizer probabil ca in spate iti downloada net framework si l-a instalat iar daca ai o conexiune mai slaba la internet de asta a durat asa de mult. La mine de exemplu (am toate versiunile de .NET Framework instalate) a durat instalarea mai putin de un minut (cu tot cu download-ul pachetului).
  O sa vad dupa restart ce bube gaseste


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *