GabCab: taximetru de condus cu… mouse-ul


Un simpatic taximetru este "partenerul" dumneavoastră în GabCap (sau aici), un joc de management al timpului în care "afacerea" pe care o aveţi este bineînţeles o firmă de taximetrie: trebuie să preluaţi clienţii care vă cheamă şi să îi duceţi acolo unde doresc, în timp cât mai rapid pentru a primi un bacşiş cât mai mare. Puteţi lua maxim trei clienţi odată – ar trebui să îi coste mai puţin pe fiecare, nu? – dând click succesiv pe locurile unde se află ei, pentru ca apoi taximetrul să calculeze ruta cea mai convenabilă pentru preluarea lor.

imagine imagine

Trebuie să daţi click şi pe destinaţia la care să îi ducă, putând schimba ruta forţat cu dublu-click, dacă aveţi de exemplu un client mai bogat pe care doriţi să îl duceţi cât mai rapid la destinaţie. Între toate aceste drumuri, trebuie să nu uitaţi şi să vă faceţi plinul cu benzină – profitaţi de cursele care vă duc în apropierea staţiei de benzină, unde umplerea rezervorului se face pe loc. Dacă veţi rămâne fără benzină pe drum, umplerea manuală, ţinând apăsat butonul stânga al mouse-ului pe maşină, se va face mult mai lent, costul fiind nemulţumirea clienţilor. După ce lăsaţi un client la destinaţie, trecând cu cursorul pe deasupra banilor care "zboară" culegeţi bacşişul dat de acesta. La finalul fiecărui nivel primiţi un anumit număr de stele, în funcţie de mai mulţi factori – cu cât primiţi mai multe stele, cu atât vi se deblochează mai repede accesul la noi nivele. Între nivele vă puteţi îmbunătăţi maşina – un motor mai bun va face să meargă mai repede, dar atenţie că va creşte consumul de benzină; scaunele mai bune vor creşte mulţumirea clienţilor. De asemenea, puteţi să vă cumpăraţi diferite bonus-uri cu care puteţi face ca în anumite momente să crească viteza maşinii, mulţumirea clienţilor sau bacşişurile de la o anumită destinaţie.

imagine imagine imagine

Puteţi şi să vă angajaţi ajutoare, care să ducă toţi clienţii la o anumită destinaţie. Dacă la începutul jocului ritmul este destul de calm, şi împreunăm cu grafica simpatică ar putea să vă facă să credeţi că e numai pentru copii mici, lucrurile nu rămân aşa. Pot în continuare să îl joace şi cei mai mici, dar provocarea e destul de mare şi poate deveni frustrant că nu ajung să adune toţi banii, că mulţi clienţi devin nervoşi… Noroc că scorul minim necesar pentru încheierea cu succes a unei zile nu este atât de mare – cei perfecţionişti vor dori însă să obţină scorul Expert, Master sau Supreme. Cu câte două săptămâni – adică 14 nivele – de petrecut în şapte locaţii, cu o complexitate tot mai mare, jocul oferă motive întemeiate pentru a sta lipiţi de calculator… ca să faceţi să meargă afacerea! Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *