Wallpapere cu Desktop Earth


Articolul de acum câteva zile de pe Mashable.com despre faptul că NASA a pus tuturor la dispoziţie arhiva sa istorică de fotografii pe Flickr.com m-a făcut să-mi aduc aminte că am folosit timp îndelungat o imagine NASA ca wallpaper. Earth’s City Light oferă imagini şi animaţii ale planetei noastre pe timp de noapte în diferite formate şi rezoluţii. Acestea sunt foarte sugestive, spunând multe despre consumul de resurse precum şi despre modul cum sunt utilizate ele, mă refer în special la disproporţia vizibilă între emisferele nord şi sud. În fine, având la bază aceste imagini a fost realizată o interesantă aplicaţie pe care doresc să o prezint în continuare mai pe larg.

imagine

Desktop Earth generează wallpapere surprinzând starea planetei noastre din spaţiu mai mult sau mai puţin în timp real. Sunt disponibile două versiuni. Versiunea desktop este apelabilă după instalare din systray. Veţi avea la dispoziţie mai multe opţiuni, cea mai importantă este desigur setarea intervalului de timp între care să se facă update-urile în mod automat. Imaginile sunt oferite la rezoluţii mari şi foarte mari, tocmai bune pentru monitoarele moderne. De remarcat faptul că ele redau relativ exact starea vremii şi se schimbă în funcţie de anotimp, astfel pe timp de iarnă veţi putea avea multă zăpadă pe monitor 🙂 .

imagine

Dacă nu doriţi să vă instalaţi programul puteţi apela din când în când la versiunea online a aplicaţiei. Aici doar trebuie să indicaţi locaţia de pe glob, să selectaţi data, să bifaţi opţiunile de vizualizare a unor dungi negre sau a norilor albi, apoi să setaţi mărimea şi înălţimea imaginii şi cu click pe Generate… veţi primi spre descărcare un wallpaper foarte interesant.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *