Desk Drive


De regulă un stick USB, un card de memorie SD sau un DVD este recunoscut în mod automat de către sistemele de operare Windows, prin funcţia autoplay deschizându-se o fereastră care ne oferă o serie de opţiuni, fie scanarea sa cu o aplicaţie antivirus, fie deschiderea sau ştergerea sa ş.a.m.d. Însă deseori amintita funcţie este dezactivată fiind văzută ca o posibilă poartă de intrare pentru intruşi neaşteptaţi şi nedoriţi sau din cauze necunoscute pur şi simplu nu funcţionează. Astfel utilizatorii sunt nevoiţi să recurgă la explorarea directoarelor prin intermediul mai multor clickuri care costă timp şi nervi (mai ales dacă în grabă mai nimerim butoanele greşite).

imagine

Pornind de la premisa că tot mai mulţi posesori şi utilizatori de calculatoare folosesc unităţi de stocare mobile de genul celor amintite mai sus doresc să prezint Desk Drive, un mic executabil care odată instalat ne scuteşte de clickurile suplimentare necesare deschiderii acestora. Concomitent cu conectarea la calculator de exemplu a unui stick USB, programul creează în mod automat o legătură pe desktop. Odată cu îndepărtarea stickului dispare şi legătura. Programul este accesibil din systray şi oferă o serie de opţiuni prin bifarea căsuţelor aferente: suport pentru CD-ROM şi DVD, dacă dorim ca legăturile să fie create de fiecare dată în acelaşi loc, nici o problemă, programul memorează locaţia pe desktop, posibilitatea activării sale odată cu startarea calculatorului etc.

Deşi pe pagina autorului nu este specificat explicit, programul rulează şi sub Windows 7, cu ambele versiuni, cea pentru sistemele de 32 bit şi cea pentru cele de 64 bit. Cu ajutorul aplicaţiei Universal Extractor am reuşit chiar să îl fac portabil, personal utilizând-ul doar în cazurile în care lucrez cu mai multe stickuri sau carduri de memorie deodată. Mai amintesc faptul că programul are nevoie de suport .NET Framework (minimum versiunea 2.0), în majoritatea cazurilor preinstalat pe calculatoarele cu sisteme de operare Windows. Din păcate nu este implementată limba română, însă autorul caută traducători, deci cine e interesat să traducă cele câteva expresii poate să ia legătura cu el. Totodată el mai oferă şi alte aplicaţii interesante pe pagina de download.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *