Google oferă căutare instantanee


Gândiţi-vă câte căutări face Google în fiecare secundă. Ei bine, numărul acestor căutări creşte astronomic odată cu lansarea căutării instantanee. Anunţul oficial îl găsiţi aici Search: now faster than the speed of type. Ca să funcţioneze, pentru moment, trebuie să comutaţi pe engleză (eu de regulă o fac punând .com în loc de .ro şi un &hl=en la sfârşitul url-ului), dar cu siguranţă în timp va apare şi pentru celelalte limbi. Care e diferenţa? Sunt două: în timp ce scrii ţi se completează cu gri ceea ce Google crede că vrei să cauţi; şi tot în timp ce scrii, jos se încarcă deja rezultatele la ceea ce pare că doreşti.

imagine

Observaţi pariul pus de Google pe a ghici ce căutăm. Şi merge! Cel mai adesea merge! Ajunge să scriu george w şi deja Google presupune că mă interesează George Washington, dar pot ajunge şi la universitatea cu acelaşi nume sau la George W Bush. Scriu word deja apare completat cu gri şi press: cu un tab am deja scris wordpress şi deja opţiunile: wordpress plugins, wordpress themes… Mai ales pentru cei care nu tastează foarte repede – dar şi pentru ceilalţi – căutarea instantanee creşte productivitatea. Tot trebuie o perioadă de acomodare. Din fericire există un meniu mic pentru dezactivarea acestei căutări, în special celor care se simt ameţiţi (fiecare literă poate aduce o noută structură sub boxa de căutare, deci o schimbare rapidă de conţinut). Mai multe aflaţi din clipul de prezentare.

Şi pentru că tot am vorbit despre cum Google vrea să ne ghicească gândurile, tot doar pentru limba engleză avem un instrument interesant intitulat Google Scribe. E pentru moment un produs de laborator dar în timp poate deveni valoros. Mai ales când vor fi suportate şi alte limbi. Iarăşi în special pentru cei care tastează mai încet. Sugestiile pe care le face Google te pot scăpa de multe taste apăsate. Google Scribe oferă şi un bookmarklet pentru a folosi oriunde această scriere cu… ghiceli.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *