FontPark: multe şi toate gratuite


Articolele despre fonturi le găsiţi pe CNet.ro după eticheta fonturi. Da, nu am semnalat foarte multe situri cu fonturi, dar am pomenit nume mai mari precum DaFont, sau mai recent Fonts2U, care are şi o secţiune pentru Europa Centrală (deci cu ş şi ţ şi ă). Astăzi mi-a sărit în ochi un alt sit, citind un articol de la CybernetNews. Scrie acolo Ryan: “Să găseşti fonturi gratuite nu e mereu uşor, iar în trecut apelam la UrbanFonts.com . Ei oferă 8.000 de fonturi gratuite, precum şi previzualizare live. Recent am dat însă de un sit extraordinar intitulat FontPark.net, care are peste 70.000 de fonturi gratuite (pentru uz comercial şi necomercial)!”

imagine

Zeci de mii de fonturi? Huh… Păcat că nu există o categorie pentru Europa de Est, aşa că o eventuală căutare a fonturilor cu diacritice va fi dificilă. Dacă însă nu aceasta vă interesează ci fonturi… de iarnă, de groază, elegante, inspirate din filme, cu aspect sci-fi sau cu inimioare, FontPark e parcul Dvs.  Mai jos vedeţi câteva fonturi ilustrate. Folosiţi boxa de sub panoul albastru pentru a scrie textul dorit de Dvs, şi alegeţi şi o dimensiune. Ce mai e de spus? Spor la ales!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sakura spune:

    Când este nevoie de doar câteva cuvinte sau un text scurt, diacriticele pot fi făcute şi manual, nu-i un efort deosebit. Dacă se doreşte folosirea pentru mai mult text, pot fi create prin editarea fontului. Depinde de situaţie, când este mai important aspectul fontului sau când contează mai puţin aspectul şi se poate căuta unul care să aibe caracterele româneşti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *