Şi totuşi 7-Zip poate arăta bine


Dar nu singur. Să o luăm cu începutul: la capitolul programe de dezarhivare mie îmi plac IZArc şi PeaZip. Primul îl folosesc de ani de zile, dar icoanele fişierelor arhivă sunt neinspirate (iar soluţia de schimbare la mine nu a mers); al doilea are interfaţă foarte frumoasă dar e puţin mai ciudat ca funcţionare (trebuie acomodare). Amândouă sunt foarte bune şi nici nu ştiu ce aş recomanda între ele. Poate un al treilea? Nope. Nu pentru moment. Am încercat să folosesc 7-Zip de câteva ori dar interfaţa grafică m-a alungat. Da, da, funcţionalitatea e importantă, ştiu… dar dacă mă alungă cu aspectul ce să fac? Am aflat însă răsfoind netul că există o soluţie ca 7-Zip să arate bine.

imagine

7-Zip Theme Manager face minunea, oferind – după cum vedeţi în captura de mai sus – o luuungă serie de teme. Alegeţi tema (aveţi previzualizare pentru fiecare în temă) şi click pe Activate theme. Mai mult, dacă la butoanele radio alegeţi Filetype Themes puteţi schimba şi iconiţele arhivelor. Şi uite aşa s-a dus urâţenia şi a rămas un 7-Zip frumos. Acum rămâne să îl folosesc o vreme să văd dacă rămân cu el sau nu. Interfaţa nu mai e o problemă pentru mine…

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Ionut Staicu spune:

  Asta e pentru oamenii extrem de plictisiți. Cred că 95% din utilizatori (dez)arhivează prin click dreapta-> extract to folder sau add to archive :D.

 2. radu.capan spune:

  Mulţumesc, mulţumesc.

 3. Sorin spune:

  Folosesc 7-Zip v9.15 beta si sint foarte multumit: compresia buna + viteza mare. Nu folosesc interfata (spartana!!), ci numai meniul contextual, adica cel de pe „click-dreapta”.

 4. radu.capan spune:

  Eu adesea frunzăresc interiorul unei arhive fără să o despachetez (ex: am o arhivă de imagini şi vreau să văd dacă e cea bună sau vreau să iau o imagine pe care o ştiu după nume). Deci inerent văd des interfaţa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *