Lightshot: capturi din navigator


Despre extensia Lightshot pentru Chrome am scris în treacăt (am pomenit-o doar, fără să o testez) şi cu neîncredere în aprilie anul curent. Doar că de vreo săptămână mi-a devenit o extensie favorită. Desigur, depinde de ce aveţi nevoie. Mie îmi trebuia o modalitate super-rapidă să capturez o parte din ce văd în navigator şi să o pun în clipboard imediat, fără paşi intermediari, cum fac majoritatea extensiilor similare. Cu Lightshot dau click pe butonul extensiei (e ca o pană), ţin apăsat Ctrl, selectez zona şi… gata. Dacă nu apăs pe Ctrl, atunci văd sub selecţie un mic meniu ca în captura de mai jos.

imagine

Avem acolo următoarele butoane: 1) pentru trimitere într-un editor grafic foarte complex, mai mult decât are cineva nevoie când vrea să aranjeze o captură; 2) încărcare online (mostră – linkul îl poţi copia uşor în clipboard); 3) capturarea întregului ecran (nu face derulare automată – dacă vreţi aşa ceva Lightshot nu vă serveşte); 4) copiere în clipboard (cel mai des aşa fac, sau apăs Ctrl şi nu mai e nevoie de acest pas); 5) salvare pe harddisk (în format PNG); şi în fine 6) ieşire.

imagine

Important: extensia Lightshot e disponibilă de aici şi pentru Chrome, şi pentru Firefox, şi pentru Internet Explorer. Ba chiar şi ca program. Reiau la final clipul de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *