Repararea temei Bing Dynamic


Vă amintiţi că acum vreo două săptămâni v-am scris despre prima temă Bing dinamică, ce se alimentează via RSS? Sunt şanse mari să folosiţi excelentul CCleaner şi atunci… hopa… De fapt eu nu am ştiut cine e vinovatul, dar timp de vreo săptămână tema mi-a fost… neagră! Am avut desktopul negru zile întregi! Da, nu m-am obosit să schimb, să pun o altă imagine/temă, sperând că Microsoft are doar o problemă temporară şi va rezolva Bing Dynamic. Dar nimic şi nimic şi nimic. În cele din urmă am săpat pe net şi am aflat că tema merge perfect, dar problema vine de la CCleaner: acesta când curăţă fişierele temporare şterge şi tapeturile descărcate de Bing Dynamic.

imagine

Mai grav e că lucrurile nu mai merg mai departe de la sine. Navigaţi pe calea C:\Users\{Utilizator}\AppData\Local\Microsoft\Feeds\ pentru a şterge feed-ul Microsoft (îl veţi recunoaşte pentru că seamănă cu fişierul selectat mai jos). În panoul pentru teme daţi click pe o altă temă, apoi din nou pe Bing Dynamic şi veţi fi invitat să permiteţi din nou descărcarea ataşamentelor (alegeţi deci Download Attachements). După câteva minute tapeturile vor începe din nou să sosească. Problemă rezolvată! Oare?

imagine

La o nouă curăţire cu CCleaner iar se vor duce tapeturile şi feed-ul se va (re)bloca. Puteţi fie să debifaţi curăţirea fişierelor temporare din Internet Explorer (nu e optim), fie să adăugaţi să excludă directorul unde sunt ţinute imaginile temei Bing Dynamic. Pentru aceasta în CCleaner mergeţi la Opţiuni, apoi la Exclude şi navigaţi până la directorul Temporary Internet Files (e în C:\Users\{Utilizator}\AppData\LocalMicrosoft\Windows\). Probabil nu veţi vedea folderul Enclosure. Daţi click dreapta pe Editare manuală şi adăugaţi Dvs.

imagine

Evident, paşii trebuie adaptaţi în funcţie de “curăţitorul” pe care îl folosiţi. Cât despre CCleaner, mă aştept să protejeze singur folderul, într-o versiune viitoare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Zorro spune:

    Problema nu este la CCleaner, ci la tema în sine care a pus fișiere cu care lucrează curent într-un folder în care se țin temporare (prin fișier temporar se înțelege un fișier care este necesar pentru sesiunea curentă sau pentru o perioadă scurtă de timp)

  2. radu.capan spune:

    Golirea fisierelor temporare din Internet Explorer (adica facuta chiar din program) nu afecteaza acel director. Microsoft si-a acoperit astfel spatele.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *