Royal Trouble – ajutaţi două feţe regale să iasă din încurcătura lor


Atât iubitorii genului de jocuri de aventuri, cât şi cei care sunt la început în a încerca acest gen vor putea îndrăgi jocul Royal Trouble, în care trebuie să ajutăm un prinţ şi o prinţesă să scape din castelul în care se trezesc prizonieri, fără să ştie de ce. Prinţul Nathaniel şi Prinţesa Loreen sunt cele două simpatice personaje ale jocului, care bineînţeles că la început se dau mari fiecare şi încearcă să scape pe cont propriu, dar apoi, pe măsură ce înţeleg că trebuie să colaboreze, relaţia lor devine tot mai apropiată. Este interesantă inovaţia de a avea două personaje principale – acţiunea se va comuta periodic între cei doi, ajutându-i pe fiecare pe rând să înainteze în aventura lor, care se intersectează pe alocuri, prin schimb de scrisori sau de obiecte pe care îl fac între ei, sau prin scurte întâlniri, după care soarta îi desparte din nou.

imagine imagine

Primul lucru pe care trebuie să îl facem când ajungem într-un anumit loc este să cercetăm cu de-amănuntul după obiecte pe care le putem lua în inventar, şi combina uneori între ele – de exemplu oglinda murdară cu cârpa, pentru a obţine o oglindă curată. Mouse-ul în formă de săgeată galbenă se schimbă în lupă acolo unde avem de studiat ceva – de multe ori, din observaţiile pe care le fac personajele, putem deduce ce ar fi de făcut. Alteori, mouse-ul se schimbă în rotiţe galbene, acolo unde avem de interacţionat cu obiectele. Întâlnim pe drum mai multe personaje, majoritatea şi ele prizoniere, care acceptă să ne ajute, dar pe care trebuie şi noi să le ajutăm. Dialogurile cu aceste personaje sunt uneori puţin cam lungi, dar ne dau şi ele indicii despre ce este de făcut – şi uneori conduc spre mini-jocuri.

imagine imagine imagine

Sistemul de hint-uri este sub forma unor indicaţii într-un fel de jurnal al jocului, spunându-ne ce avem de făcut într-un anumit loc, şi dacă tot nu ne prindem cum, putem cere tot mai multe detalii. Astfel, este greu să ne împotmolim pe undeva în joc, dar dacă totuşi avem nevoie, ne vine în ajutor şi acest walkthrough. Grafica e foarte reuşită, povestea antrenantă, cu umor, iar mini-jocurile au destul de multă logică. La capitolul jocuri de aventură este cel mai bun joc pe care l-am văzut recent. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *