QuizCreator: Configurarea “ambalajului” chestionarului


În două articole anterioare am văzut care sunt tipurile de întrebări, respectiv ce configurări se pot face la întrebări. Pasul următor şi normal e configurarea aspectului chestionarului, adică aspectul general. Amintesc că această serie e ocazionată de oferta ce expiră în curând, în baza căreia puteţi cumpăra programul cu 40% reducere. Altfel preţul e destul de pipărat pentru noi. Deci: în bara de instrumente există un buton Player Template ce deschide o fereastră precum cea de mai jos.

imagine

După cum vedeţi, QuizCreator merge pe teme, existând câteva oferite din start. Dvs puteţi crea alte teme şi să le salvaţi. Trebuie spus că pentru moment oricum vă învârtiţi tema are dimensiuni fixe… dar lucrurile se vor schimba din versiunea următoare!!! De asemenea, că tot interfaţa e ca la MS Office 2007, aveţi seturi de culori pe care le recunoaşteţi poate din MS PowerPoint şi MS Publisher. Puteţi şi să vă configuraţi propriile culori (observaţi la Toolbar, Panel şi Highlight, plus Background, care poate fi o culoare sau o imagine – în captura de mai sus vedeţi că am pus o imagine drept fundal). Mai sunt prezente şi două butoane checkbox dacă doriţi să fie efectul de Rolled Paper (colţ îndoit) sau de Rounder Corners (colţuri rotunjite). Dacă doriţi ca pe parcursul chestionarului cei care răspund să aibă un fundal sonor, click pe Sound şi alegeţi un fişier audio. În fine, pentru noi e foarte important butonul Text&Label de unde putem traduce interfaţa. O traducere poate fi desigur salvată şi reutilizată oricând pe viitor.

imagine

Dar configurările nu se opresc aici. Există şi o a doua filă în Player Template, numită Layout. De aici puteţi să alegeţi ce să apară şi ce nu în interfaţă, pur şi simplu bifând (poate nu doriţi să apară tipul de întrebare sau toată bara de instrumente). Sunt şi nişte configurări text, legate de imagini, de pus pe coloane sau nu, cu cronometru sau nu. Cam atât. Versiunea următoare, spuneam deja, nu va mai fi ţinută în dimensiunea fixă de acum. Poate vor fi şi alte lucruri de configurat (nu ar fi rău), dar şi aşa QuizCreator mi se pare flexibil. Poţi să ai totul 100% tradus, iar la final exportat ca executabil sau ca flash. Adică pentru uz offline sau online – ce să îţi doreşti mai mult?

imagine

Mai multe despre apropiatul QuizCreator 4 (cât de apropiat nu ştim) găsiţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *