Mulve: „mulge” internetul de muzică


Astăzi Martin de la gHacks sesiza că mai multe bloguri au scris despre Mulve (makes discovering new music easy! – citim pe situl aplicaţiei). Există o serie (nu scurtă) de aplicaţii pentru descărcarea de muzică de pe net, dar Mulve, şi sunt 100% de acord cu Martin, se remarcă prin extraordinara simplitate. Mai mult aş putea să scriu despre clasicele probleme de drepturi de autor şi cât de ilegală e descărcarea de muzică de pe net. Hehe… să revenim totuşi la program. Primul 10 îl primeşte pe faptul că e mic (sub 2MB) şi nu necesită instalare. De pus la indexul cu aplicaţii portabile ce nu trebuie să lipsească (nimănui)!

imagine

Al doilea 10 merge pe interfaţa minimalistă dar care îşi atinge scopul. La urma urmei programul ne ajută să găsim muzica dorită, aşa că interacţiunea noastră începe din zona superioară unde avem o boxă de căutare. Scrieţi un solist, o piesă, sau o combinaţie între cele două şi daţi Enter. Dacă nu aţi găsit între primele 100 de rezultate ceea ce aţi căutat, click pe Extend Search şi mai vin o 100 de rezultate. În zona centrală vedem ce a găsit Mulve pe net. Observaţi buna structurare a informaţiei: artistul şi titlul piesei sunt evident necesare; e însă foarte util să vedem şi lungimea piesei (altfel uneori riscăm să luăm demo-uri de 10 secunde), bitrate-ul (pentru cei cu pretenţii), precum şi dimensiunea (o regulă foarte simplă spune că cu cât fişierul e mai mare, şi calitatea audio a piesei e mai bună – mă refer pentru aceeaşi piesă, aceeaşi durată). Şi atunci ce mai rămâne de spus decât… click pe Save. În partea de jos a aplicaţiei vor curge descărcările, cu viteze apreciabile. Sunt indexate suficient de multe locaţii ca şansele să fie foarte mari, foarte-foarte mari, să găsiţi piesele dorite (mai ales dacă sunt populare). Şi sunt şanse să găsiţi şi muzică românească.

imagine

PS: Merge şi pentru muzică clasică (căutaţi Vivaldi sau Beethoven). Din păcate şi pentru manele. Dacă e un lucru ce mi-ar place îmbunătăţit la Mulve (uh, dacă autorul ar asculta de ideile tuturor aplicaţia nu ar mai fi simplă), ar fi să pot asculta din Mulve imediat piesa după descărcare. Chiar şi o deschidere cu playerul asociat formatului MP3.

PS2: Uf, uf. Nu am nimic de reproşat. Un dublu click în zona de fişiere descărcate deschide piesa respectivă. Mea culpa. Doar de bine despre Mulve.

PS3: Programul ba a mers, ba nu a mers. Acum de exemplu merge. Situl e căzut pentru moment, dar în comentarii găsiţi linkuri spre el. Eu l-am pus pe MegaUpload şi încă e acolo.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (11 evaluări, media: 4,91 din 5)
Se încarcă...

12 comentarii

 1. doru spune:

  Sincer prefer pymaxe http://www.pymaxe.com. E facut de un roman si gasesc mai multe chiar. E multi platform, e mai tare ce mai. Trageti cu ochiu poate faceti un review si despre el.

 2. radu.capan spune:

  Multumim de semnalarea programului. La o prima privire pot spune ca are 10MB (fata de 1.8MB) si necesita instalare. Acolo m-am si oprit, dar poate candva il voi instala.

 3. Rares spune:

  Man, e interesanta aplicatia asta, dar curiozitatea mea e ince baza de date sau de unde ia melodiile…

 4. Rares spune:

  Later edit:
  Acum cand incec sa intru pe site primesc mesajul
  Disabled

  This website has been disabled!
  The reason may include failure to pay for the
  service or usage beyond the agreed limits.

 5. radu.capan spune:

  E aici o discutie:
  torrentfreak.com/mulve-the-new-nightmare-scenario-music-downloading-tool-100923/

 6. Rares spune:

  Ms Radu, acum il iau si-l incerc si eu… 🙂

 7. Xantes spune:

  Sa nu mai fuctioneze – de ieri pana azi – link-ul site-ului Mulve?! Iata eroarea care apare:
  „Disabled
  This website has been disabled!
  The reason may include failure to pay for the
  service or usage beyond the agreed limits.”

 8. Skandalouz spune:

  si Songr este o alternativa de luat in calcul
  4MB, nu necesita instalare

 9. Arko spune:

  Un soft similar este Songr http://songr.co.cc/
  Cateva plus-uri :
  1. Functia de cautare a albumelor care ne trimite catre un link hotfile,rapidshare etc.
  2. Se pot asculta melodiile in timp real inainte de descarcare si se poate vedea chiar si serverul unde este gazduita melodia.
  3. Mai are si cautare dupa versuri, dar eu nu am reusit sa o fac sa mearga(adica nu mi-a gasit nimic)

 10. Andrei spune:

  Nu mai merge nici megaupload: The file you are trying to access is temporarily unavailable.

  Am decărcat de pe torente: http://isohunt.com/download/215442069/mulve.torrent si am pus o copie pe drop.io: http://drop.io/mulveptcnet.

  Merge frumusel. Sunt curios de unde ia datele si cat ii va tine…

 11. radu.capan spune:

  Interesant. Ore intregi nu a mers programul. Acum intr-adevar merge din nou.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *