DropGallery şi DropMocks


Între cele două situri nu există doar similaritatea primelor litere, ci practic ambele sunt instrumente pentru publicarea online de galerii de imagini. Să începem cu DropGallery, care e un fel de DropBox (din seria Drop…urilor) speciaizat pe imagini. Adică în mod similar trebuie să instalezi un mic program ce va sincroniza un folder local cu un folder online, totul pornind de la 2GB gratuiţi. Cică de ajuns pentru 1.000-2.000 de fotografii. Mai departe poţi plăti, pentru că există planuri comerciale (5 usd pe lună pentru 50 GB – pentru fotografii profesionişti… şi nu numai).

imagine

Fotografiile puse în folderul special vor fi publicate şi online (nu e treaba Dvs, ci e proces automatizat), dar Dvs decideţi dacă apar într-un album public sau privat. În plus veţi avea mereu acces online la ele, existând o interfaţă web de administrare. Şi un alt “efect” pozitiv este că, în cazul unui dezastru, fotografiile vor putea fi recuperate din DropGallery (mda, contra 20usd pentru cei ce folosesc planul gratuit – dar dacă fotografiile sunt valoroase veţi prefera acest preţ decât palmele şi urletele “vai, de ce nu am făcut backup?”).

Şi acum să trecem la DropMocks, care caută să simplifice şi mai mult lucrurile. Aveţi un set de imagini şi doriţi să îl faceţi public? Selectaţi-le, trageţi-le cu mouse-ul peste pagina web şi va începe încărcarea lor. Ups! Nu şi dacă au peste 900KB, după cum am constatat făcând testele. Iată deci o limitare. Partea bună este că nu ţi se cere un cont pentru a folosi aplicaţia: încarci şi gata. Vei primi un link, precum http://www.dropmocks.com/mBVzH – testaţi ca să vedeţi în ce formă (destul de interesantă) apare galeria din imaginile încărcate.

imagine

La nevoie, cu un cont Google, puteţi să vă logaţi pe DropMocks, dacă doriţi să aveţi un control mai mare asupra galeriilor, să le regăsiţi şi administra conţinuturile.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *