Windows Live Essentials 2011 e public


După ceva aşteptare, excelentul pachet oferit de Microsoft sub numele Windows Live Essentials (versiunea 2011, că 2010 tot e pe sfârşite) este în sfârşit disponibil. Porniţi de aici pentru a-l descărca în limba română. Pachetul e de fapt disponibil în 48 de limbi, citim aici, dar doar în următoarele ore acest lucru se va reflecta online. Oricum, aplicaţiile în sine sunt în limba română, ceea ce mă bucură în special din perspectiva programului Windows Live Writer: cât l-am folosit în beta nu avea corector de limbă română. Acum are din nou, deci sunt şanse mai mari să citiţi articole corecte dpdv al limbii.

imagine

Utilizatorii de Windows Vista şi Windows 7 au deci un pachet minunat ce oferă o suită de aplicaţii pe care le voi prezenta cu chiar capturile din anunţul oficial (evident în capturi veţi vedea aplicaţiile în engleză, dar nu uitaţi că ele sunt disponibile în română). Despre ce aplicaţii este vorba? Le luăm pe rând: Windows Live Family Safety este un instrument care să îi ajute pe părinţi să asigure un internet mai sigur pentru copiii lor.

imagine

Windows Live Mesh este un fel de replică Microsoft la Dropbox. Cât de bună? Hmmm… va trebui la un moment dat să mă decid să îl încerc. Programul permite sincronizarea de fişiere şi foldere între mai multe calculatoare, păstrându-le şi pe web pentru consultare online. Dacă la captura de mai jos am adăugat acel dreptunghi cu margine cu umbră nu e ca să mi se vadă numele 😉 ci ca să subliniez că oferta de pornire nu e 2GB, ci 5GB! Generos. La Dropbox se porneşte de la 2GB, dar eu deja folosesc 6GB din cei 11GB.

imagine

Window Live Photo Gallery este evident dedicat managementului fotografiilor. Pentru moment eu îl folosesc pentru descărcarea fotografiilor din aparatul digital (îmi plac opţiunile, ceea ce nu pot spune despre Picasa), dar desigur programul poate mult, mult mai mult (precum editare dar şi “chestii” speciale precum – am văzut dea – acel Photo Fuse).

imagine

Un set de fotografii dintr-o vacanţă frumoasă poate deveni uşor videoclip cu Windows Live Movie Maker.

imagine

Windows Live Messenger (program pe care nu l-am folosit niciodată, în nici o variantă) e pentru socializare.

imagine

Pentru cine vrea un client de email, există Windows Live Mail.

imagine

Mai este desigur Windows Live Writer din care scriu chiar acum.

imagine

Am uitat ceva? Da. Bara Bing. Acesta e pachetul Windows Live Essentials şi pentru mine unele aplicaţii de aici chiar sunt esenţiale. Dacă aţi evitat valul 4 din motive de beta, atunci acum puteţi în sfârşit să faceţi pasul actualizării la noua versiune.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *