Bamboos Mini


Am scris că mă bucur să am pe mână o tabletă grafică Wacom Bamboo Fun Pen and Touch Small (vedeţi ce tablete grafice se găsesc la CEL.ro). Ştiu că nu este un gadget achiziţionat de prea mulţi: din cei care o fac, unii sunt poate motivaţi de… mofturi (ex: inserarea de semnături în documente), dar cei mai mulţi sunt sigur că speră în creşterea productivităţii lor. Eu pot spune că, deşi nu o am de mult timp, simt că desenarea în Inkscape merge şi mai rapid şi mai bine. Bun. Acum însă vreau să semnalez mini-aplicaţiile cu care vine tableta grafică.

imagine

Nu de alta dar, după instalare, fiecare vrea să o vadă pusă a treabă, nu? Bamboo Docks se lansează ca în captura de mai sus: adevărata “deschidere” cere deja desenare cu creionul (Draw to open). Vom vedea apoi o listă de mini-aplicaţii, iar un click pe Add Items ne va arăta o fereastră cu alte opţiuni. Online se găsesc aici (şi ce experienţă interesantă e să navighezi acolo cu creionul pe tableta grafică!).

imagine

Între “mini”-urile existente avem un joc frumos: Free The Bird. Nu ştiu câte niveluri sunt, dar e numai bun de încălzire 🙂 . Trebuie să conduci bila roşie spre colivie: la coliziune colivia se sparge şi pasărea e eliberată. Apăsând într-un loc fix cu creionul vom face cercuri; apăsând şi trăgând cu mouse-ul vom face (orice am încerca) dreptunghiuri. Cu un click pe o formă existentă, ea dispare. Rămâne de găsit combinaţia de forme pentru a atinge obiectivul nivel de nivel. Puteţi instala apoi un Mah Jongg interesant, în care stilul de joc se schimbă: trageţi piesele identice una peste alta. Îmi place şi Blokt, dar care oferă gratuit doar 20 de niveluri (şi acelea uşoare). Da, din păcate Bamboo Docks nu spune cinstit care mini-aplicaţie e gratuită şi care nu. Puteţi însă să vă “documentaţi” înainte de instalare.

imagine

Nu sunt doar jocuri, evident… dar majoritatea sunt de distracţie (desenat pe faţa Mona Lisei sau pe propria-ţi faţă… sau Nudge pentru cântat – vă amintiţi că l-am mai prezentat, în versiunea flash?).

imagine

Aceste mini-aplicaţii te ajută să te împrieteneşti cu tableta, pentru că – chiar dacă creionul/pixul/stiloul ne este instrumentul “tradiţional” de scriere – după ani de folosire a mouse-ului e nevoie de un timp de adaptare şi obişnuire cu noile moduri de interacţiune. La noi în familie toţi sunt entuziasmaţi, de la fetiţa de 5 ani la noi, cei mari. Pentru mine însă bucuria cea mai mare e că desenarea merge mult mai uşor. Însă pe de altă parte mai am atât de mult de învăţat…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *