PlaylistNow.fm: eu fac asta (sau asta)


Lista zecilor (sutelor) de situri pentru ascultat muzică online este completată de PlaylistNow.fm. Într-un design plăcut dar cam încărcat cu butoane – plus pisălog rău legat de identificare, posibilă şi cu conturi Twitter, Facebook şi Google – avem un instrument ce ne permite să ascultăm ore întregi de muzică… fără reclame. Ce e nou, sau relativ nou, e abordarea după situaţie: după cum observaţi mai jos, prima metodă de căutare e Situation (eu lucrez la calculator, eu ţin acum o petrecere, eu mă relaxez acum…), apoi Song (în ciuda numelui merge şi după titlul piesei şi după numele solistului/formaţiei) şi în fine User (dacă vă plac colecţiile făcute de un anumit utilizator).

imagine

După cum vedeţi mai jos – şi spuneam deja – pentru tot felul de “situaţii” există colecţii, dar cum, pe lângă câteva oficiale, majoritatea sunt compuse de utilizatori, calitatea lor variază. La urma urmelor una este muzica ce o prefer eu când lucrez la calculator şi alta Dvs. Sau chiar şi eu pot avea preferinţe diferite când lucrez la calculator. Dimensiunea socială nu lipseşte – ba dimpotrivă e foarte vizibilă şi insistentă – aşa că teoretic listele mai ascultate sau cu “note” mai bune pot să indice liste bune. În cele din urmă ţine însă de gusturi. Cu un cont desigur puteţi crea şi Dvs liste, dar mi se pare că doar publice, nu şi private. În schimb puteţi da I like la piesele ce vă plac şi în profil le veţi regăsi cu posibilitatea de play una după alta.

imagine

De fapt acest lucru face atrăgător PlaylistNow: când ai găsit o listă (sau piesele tale favorite) dai drumul şi muzica merge şi tot merge. Dacă vrei să sari la piesa următoare apeşi săgeată dreapta (stânga pentru înapoi). Sonorul se dă mai tare cu săgeată în sus (în jos pentru mai încet), ceea ce nu e foarte inspirat pentru că adesea doresc să cobor în pagină şi dând săgeată în jos sonorul scade până la zero. Nu există embed dar în schimb există informaţii suplimentare la unii artişti sau piese (via Last.fm). Închei cu “imaginea” unei liste (playlist): zona cea mai mare e ocupată de lista pieselor – poţi sări la ce piesă vrei, plus ai tot felul de butoane sociale; în dreapta poţi declara I like şi ar fi de spus că aceasta aduce puncte celui care a creat lista. Jos e partea de player. Observaţi acolo un buton cu imaginea unui televizor: la multe un click acolo vă va arăta clipul YouTube (ceea ce vă răspunde şi la întrebarea – care e sursa muzicii pe acest sit?).

imagine

Interesant. O experienţă plăcută, poate puţin cam obositoare până când dai drumul la o listă şi laşi fereastra în pace.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *