Sintel: O nouă producţie Blender


Iată că după alţi doi ani de aşteptare (2006 şi 2008) este oferit un nou scurt metraj purtând semnătura Blender. Alături de posibilitatea tehnică a realizării unor astfel de imagini uimitoare cu un program gratuit (ceea ce nu înseamnă implicit că producerea filmului nu a costat nimic!), Sintel aduce în prim plan o temă la fel de minunată: prietenia dintre o fată singuratică şi un mic dragon. Sfârşitul este unul neprevăzător şi nu neapărat "happy-end". Scurt metrajul are o durată de 15 minute, limba vorbită este desigur engleza, dar pe pagina de download alături de versiunile în diferite formate şi mărimi sunt oferite şi unele subtitrări (totul gratuit).

imagine

Din păcate limba română încă nu era suportată astfel că mi-am permis să traduc cele câteva fraze, fişierul necesar putând fi descărcat de aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Se poate lua şi de pe torrente filmul, iar subtitrare se găseşte de exemplu la
  http://subs.ro/cautare/name/sintel/1

 2. jürgen.toth spune:

  Am încercat şi subtitrarea de pe subs.ro, nu neg că în conţinut e mai bună decât cea proprie, însă (la mine cel puţin cu playerul VLC) are probleme mari cu encodingul, modul de afişare a ş, ţ etc. îţi ia cheful de a citi subtitrarea. Aceeaşi problemă am avut-o din păcate cu o altă subtitrare în limba română găsită pe forumul filmului.

 3. radu.capan spune:

  Nici o problemă la mine cu substitrarea, nici în VLC nici în alte playere. Diacriticele redate fără probleme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *