Markup.io: desenează, împarte linkul cu alţii


De-a lungul timpului au fost prezentate tot felul de servicii de adnotare a paginilor web. Unele între timp au şi dispărut. Tehnici diverse, unele complicate altele simple, acoperind nevoi diverse. Iată un nou venit, Markup.io, aflat în beta pentru moment, care reuneşte multe atuuri. În primul rând nu cere instalare; în al doilea rând funcţionează ca bookmark. Dacă aţi încărcat situl atunci vedeţi bookmarkul în dreapta-jos: trageţi-l cu mouse-ul în bara de semne de carte dacă sunteţi în Firefox sau Chome (parcă şi Opera – în IE trebuie adăugat la Favorite).

imagine

La apăsarea bookmarkului… ei bine, Chrome e nerăbdător şi spune că se încarcă prea încet. Deci, la apăsarea bookmarkului se încarcă nişte instrumente pe care le vedeţi în captura de mai jos. Poţi astfel să adnotezi pagina, desenând linii, trăgând săgeţi, punând cercuri şi dreptunghiuri, sau scriind ce text vrei (cu ce culoare vrei, de fapt cu ce culori sunt puse la dispoziţie). Şi dimensiunea elementelor de adnotare poate fi reglată, cu acel slider. La final publicaţi toată creaţia şi veţi primi un link.

imagine

Precum http://markup.io/v/9qqt7r6ty14q. Am observat că – de la pagină la pagină, de la sit la sit – elementele sunt mai bine sau mai puţin bine conservate (adică apar mici deplasări). Poate de la beta se trage. Interesant e că dai linkul cuiva şi el poate continua, chiar şi fructificând adnotările tale. Aceasta face din Markup.io un excelent instrument de comunicare între webmasteri şi clienţi de exemplu (arătând ce e bine, ce nu e bine, ce se mai doreşte). Şi sunt şi alte utilizări (semnalat ceva special într-o pagină).

Beta e promiţător, aşteptăm produsul final!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *