Yahoo Pipes şi serialele favorite


Nu cu mult timp în urmă reluam un subiect de acum un an în Serialele tot mai urmărite via torrente (II). M-am gândit să merg astăzi puţin mai departe, ilustrând cât de uşor se poate cu Yahoo Pipes să urmăreşti când apare un episod dintr-un serial favorit. Probabil aveţi 2-3…10 situri unde sunt publicate fişierele serialelor şi urmărirea lor via RSS poate fi plictisitoare dacă ceea ce doriţi Dvs e îngropat între sute de informaţii irelevante. Din fericire Yahoo Pipes vă permite să filtraţi după dorinţe.

imagine

Punctul de pornire este deci elementul Fetch Feed (captura de mai sus, în stânga-sus în aria cu caroiaj), unde am pus feed-urile ce conţin semnalările episoadelor serialelor dorite… dar şi alte semnalări ce nu ne interesează. În pasul doi apelăm la un filtru: Filter (stânga-jos). După cum vedeţi, punem Permit şi any, sau în traducere “permite orice elemente care împlineşte vreuna dintre regulile de mai jos”. Iar la reguli am pus ca în titlu să apară… puneţi Dvs ce doriţi să apară! Aici lucrurile s-ar putea opri (trageţi “ţeava” direct la ieşire). În cazul meu însă am dorit să aflu despre episoadele CSI (Los Angeles) şi CSI New York, dar nu despre CSI Miami (nu-l suport pe roşcat). Pentru aceasta am mai pus un filtru (dreapta-sus) dar acum negativ, care blochează când dă de “csi miami”. Acest truc poate fi util pentru alte situaţii, pentru alte seriale cu nume asemănătoare. Şi uite aşa, în doar câteva minute poţi obţine un feed care îţi spune doar ceea ce vrei să ştii. Mai rămâne să ai răbdare să înceapă să devină relevant, pe măsură ce apar episoadele dorite.

Am înregistrat totul într-un screencast ca să fiu mai lămuritor. Nu uitaţi să îl urmăriţi pe full screen, ca să vedeţi bine paşii.

PS: Cu imaginaţie Yahoo Pipes se poate folosi pentru tot felul de filtrări (şi uniri de feed-uri) în tot felul de situaţii şi nevoi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *