Ubuntu 10.10 – Maverick Meerkat


Atunci când a apărut Ubuntu 10.04 au fost modificări (noutăţi) destul de vizibile. Ţinta era piaţa desktopurilor şi laptopurilor cu un sistem de operare care să poată concura cu mai greii existenţi. Acum, cu versiunea 10.10 (lansată la 10.10.2010) modificările cele mai vizibile sunt la versiunea pentru netbookuri, ceea ce le indică pe acestea ca ţintă primă. Versiunea desktop 10.10 nu aduce deci cine ştie ce evoluţii dramatice, în timp ce versiunea netbook – din câte citesc pe ici pe colo – pare a fi surpriza plăcută. Interfaţa Unity, surprinsă în captura de mai jos, caută să folosească spaţiul (mic) cât mai bine.

imagine

Dar şi versiunea Desktop are câteva noutăţi. Încă de la instalare veţi observa că 1) puteţi alege să se descarce actualizările în timpul instalării – da, procesul va fi mai lung, dar la final veţi avea un Ubuntu la zi.

imagine

şi 2) în timp ce faceţi configurările are loc instalarea. Iar la final se trec în revistă punctele tari ale distribuţiei Ubuntu.

imagine

Pentru că nu am avut timp să mă uit îndeaproape la Ubuntu 10.10 voi apela la final la trimiteri pentru cine doreşte informaţii suplimentare. Trei articole de pe HowToGeek ar putea fi un punct util de plecare:

Aş mai recomanda Ubuntu 10.10: Get it while it’s hot, dar şi – în româneşte – Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat Final – lansat si gata de download. Acolo am văzut următorul clip:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *