Kidopo.com


Nu am "scăpat" bine de vacanţa de vară, cu exigenţa ei de a le face copiilor un program zilnic, că imediat vine, pentru cei până la clasa a patra, o altă vacanţă, e drept mult mai scurtă, de o săptămână. Dar poate nu numai în vacanţe aveţi nevoie de idei noi pentru a le umple timpul – şi dacă nu sunteţi împotriva folosirii calculatorului de către copii, puteţi folosi Kidopo.com şi ca pe un instrument educativ. Situl vă aşteaptă cu Pagini de colorat, Materiale de listat, Jocuri, Activităţi practice, Materiale video şi o secţiune specială pentru Halloween.

imagine

Voi descrie doar câteva dintre aceste secţiuni, pentru a vă atrage să vizitaţi situl, lăsându-vă apoi dumneavoastră şi copiilor plăcerea de a-l explora. La partea de colorat on-line, copiii au de ales dintre mai multe categorii de desene, cum ar fi Animale, Jucării, Sporturi, Anotimpuri, Meserii… Fiecare dintre aceste categorii au sub-categorii – Astronauţi, Şoferi, Pompieri -, la fiecare dintre acestea găsindu-se grupate mai multe desene. După alegerea desenului, vor putea alege instrumentul cu care să deseneze (creion simplu, creion cerat, un fel de carioca şi ştampile), culoarea şi în cele din urmă grosimea sau mărimea urmei lăsate pe "foaie". Colorarea e mai realistă decât pe alte situri pe care oricât ai mâzgăli, nu ieşi din contur – aici se poate, şi este o provocare în plus pentru coordonarea mişcărilor de către copii, dar pot şi să şteargă cu guma virtuală. Toate desenele de aici pot fi şi listate dacă copiii preferă să le deseneze în modul clasic.

imagine

Între Materialele ce sunt special pentru listat găsiţi semne de carte, diplome, labirinturi şi chiar şi jucării de hârtie. O altă secţiune în care "riscaţi" să vă pierdeţi chiar şi dumneavoastră este aceea a Activităţilor practice, cu tot felul de filmuţele culese de pe diferite situri, ce prezintă de la activităţi cu hârtie la gătit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *