SafeCopy: 5GB sau 200GB pentru backup


Jurgen mi-a semnalat recent aplicaţia SafeCopy şi recunosc că mi s-a părut foarte atrăgătoare. Dacă DropBox ar fi mai ieftin (mă refer la planurile comerciale) sau dacă SafeCopy ar avea şi planuri mai mici de 200GB aş face probabil pasul pentru a-mi asigura liniştea cu backup online la tot ce am preţios pe harddisk. Pe scurt e vorba de un program care menţine o copie online a fişierelor de pe calculatorul tău (din folderele definite pentru sincronizare, desigur). Acum câţiva ani priveam cu scepticism aşa ceva, dar acum păstrarea datelor in the cloud e mai răspândită şi sigură.

imagine

“Your files are secured in a redundant datacenter and stored using 448-military grade encryption”, citim pe prima pagină. Şi apoi ni se explică: a ţine datele pe un harddisk extern nu e foarte sigur, deoarece adesea el stă lângă computer, aşa că o spargere sau un incendiu vă lasă fără ambele. Hopa: chiar aşa e! Harddiskul meu extern stă lângă laptop 🙂 . Probabil ar trebui să îl ţin la rude în alt cartier ca să fie mai safe. Bun. Este ceva ce ar fi trebuit să spun de la început: SafeCopy vă oferă gratuit 3GB, pe viaţă. Şi conform acestui articol din blogul lor, dacă te împrieteneşti cu ei pe Facebook salţi la 5GB. Pentru mulţi poate fi suficient. Sau cel puţin bun pentru teste. Cine vrea mai mult scoate 50usd şi are 200GB (mamă… nu am atâta informaţie pe HDD care să merită să fie salvată in the cloud), sau cu 70usd ditamai 300GB (ai 10% reducere cu cuponul “switch”). De ce nu au un plan cu 50GB sau 100GB? Mister pentru mine.

Ce îmi place la SafeCopy faţă de alţi competitori (DropBox, dar şi Mozy şi Carbonite) este că se păstrează pentru totdeauna versiunile anterioare, dar şi fişierele şterse. Hopa! Înseamnă că un fişier pe care nu îl mai doresc va exista pe veci? Pentru moment nu am răspuns, dar mă gândesc că poate totuşi din interfaţa web se poate şterge definitiv. Pentru că, am uitat să spun, toate fişierele pe care le salvează SafeCopy pot fi accesate online, în mod protejat (adică cu parolă). Un alt lucru care evidenţiază SafeCopy e că îl poţi folosi pe oricâte calculatoare. La final vă las cu nişte clipuri (le găsiţi şi aici), iar cei care vor detalii tehnice le găsesc aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. kye spune:

  O da… Acum apar ca ciupercile dupa ploaie… Stau 1-2 ani dupa care dispar in neant…
  Sunt satul de genul asta de servicii. Dropbox e cel mai bun, mai ales ca viteza de transfer comparativ cu ceilalti.
  Imi ajung cei 2 GB, doar nu o sa tin filme si alte porcarii in the cloud…

 2. radu.capan spune:

  Stabilitatea e intr-adevar un element vital. Nici eu nu stiu de SafeCopy ceva care sa imi dea o siguranta. Sper ca DropBox sa scada preturile si as urca la un pachet de 50 sau 100GB. Nu pentru filme ci pentru alte fisiere ce mi-ar place sa le stiu 1) in siguranta; 2) accesibile oricand, de oriunde am internet.

 3. Rares spune:

  De obicei facem backup la datele cele mai importante pentru noi, documente, fotografii, etc. Eu unul nu mi-as pune niciodata aceste documente pe un astfel de site. Nu se stie niciodata ce se poate intampla…
  Uneori preferi sa le pierzi de tot, decat sa aiba altcineva acces la ele.

 4. radu.capan spune:

  „448-military grade encryption”
  Apoi depinde de date. Eu în documentele Word, PPT, PDF s.a. nu am secrete personale, asa ca prefer sa aiba altcineva acces la ele decat sa le pierd. Iar cu protectia care exista, acces la ele nu poate fi decat printr-o gafa a detinatorului contului. Oricum, pentru SafeCopy nu garantez. DropBox are insa un renume considerabil. Google da spatiu ieftin, dar greu de lucrat cu acest spatiu.

 5. Xantes spune:

  Da, intradevar, stabilitatea unei asemenea sigurante de back-up in „cloud” este la fel de vitala ca si datele in sine. Cine iti garanteaza ca dupa ce le fi si platit niste bani, la un moment dat ti se da(probabil) un preaviz ca ei isi inchid serviciile si ca tu trebuie sa-ti faci de fapt back-up la back-up-rile ce le ai stocate pe serverele lor. Lucru care-ti este imposibil, neavand practic atata spatiu, la un moment dat, vreodata. Si atunci ajungi la concluzia ca, odata, de banii dati lor iti achizitionai tu un HDD indeajuns de mare, pentru back-up si ca, pe de alta parte, n-ai fi fost in situatia de iti pune in pericol datele doar din cauza instabilitatii unei asemenea firme.

 6. Max spune:

  Well, stability is good if you are contented with what you have and works best for you. Dropbox is good for synchronization, that’s what i love it for, while Safecopy encrypts, it’s a complete online backup. I don’t remember at any second when I had a problem with Safecopy. Personally, i just started using it early this year 2010 when the leading competitor (Mozy) failed me. So no matter how many stones a thrown at Safecopy, am hooked up there. Retrieving data after a terrible hard drive crash has been hassle-free. Big up!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *