GeeTeeDee: management pentru sarcini


GeeTeeDee este un mic şi simpatic progrămel pentru administrarea sarcinilor (da, din familia programelor “to-do”, “de făcut”). Are şi o versiune portabilă şi după cum vedeţi mai jos vine cu o interfaţă ce străluceşte prin simplitate. “Suprafaţa” aplicaţiei este împărţită în câteva zone: în stânga (fundal albastru) partea de sus grupează sarcinile. În Inbox puteţi adăuga ce sarcini doriţi, dar dacă sunteţi mai organizat daţi acolo click dreapta şi alegeţi Add Group. Veţi avea câteva iconiţe la dispoziţie şi veţi putea crea câteva grupuri cum am făcut şi eu.

imagine

Într-un grup puteţi adăuga apoi sarcinile asociate. Îmi place că poţi trage cu mouse-ul sarcinile pentru reorganizare: atât ca să le schimbi ordinea (în partea dreaptă, pe fundal alb) dar şi ca să le schimbi grupul. Aceasta înseamnă că la repezeală poţi pune în Inbox sarcini, iar apoi aşeza frumos pe grupuri. Grupurile nu pot fi create în adâncime (adică nu există subgrupuri). O sarcină se adaugă pur şi simplu cu un click pe New. După cum vedeţi în captura de mai sus, o sarcină are un titlu, obligatoriu, dar poate avea şi o descriere precum şi o dată limită. Când o sarcină e terminată click pe căsuţa de bifare din stânga titlului. Un click pe Cleanup va şterge sarcinile terminate. Din câte văd eu, coşul de gunoi, Trash, dar şi Completed, funcţionează doar pentru Inbox, ceea ce sper că va fi remediat. Cât priveşte butonul Compact doar scoate partea stângă cu albastru (respectiv o re-arată).

imagine

Un program simplu dar care poate fi foarte util unora. În fine, dacă vă întrebaţi de la ce vine GeeTeeDee, ei bine, de la GTD.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    O alternativă online, free şi simplă poate fi Listmaker: http://www.listmaker.me/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *